Hirdetés

Jack Reacher: Nincs visszaút - ilyen lesz a szinkron

|

Hamarosan berobban a mozikba az ősz egyik legakciódúsabbnak ígérkező mozija, a Jack Reacher: Nincs visszaút, amelyhez egy minőségi magyar változat dukál.

Hirdetés

Jack Reacher hamarosan másodszorra is visszatér, ám ezúttal már nem Chistopher McQuarrie (Mission: Impossible - Titkos nemzet, A holnap határa), hanem Edward Zwick (Véres gyémánt, Szükségállapot) rendezésében. A Jack Reacher: Nincs visszaút szinkronos trailerét nemrég már láthattátok, amelyből kiderült, hogy a főszerepben akciózó Tom Cruise megkapja a szokásos hangját, de a további főbb karakterek esetében sincs ez másként. 

Hirdetés

Nézzük hát, hogy a - személyes tapasztalat alapján - rendkívül kedves és profi Orosz Ildikó szinkronrendező kiket válogatott össze a Jack Reacher: Nincs visszaút magyar változatában:

Jack Reacher (Tom Cruise) - Rékasi Károly

Noha Kautzky Armand is többször megszólaltatta az akcióhőssé avanzsált színészt (például a Vanília égboltban, az Egy becsületbeli ügyben, a Top Gunban és a Koktélban), a legjobban mégis Rékasi Károly kellemes orgánumát szoktuk meg hozzá. Rékasi a Mission: Impossible filmekben, a Feledésben, A holnap határában és a Jack Reacherben is profin tolmácsolta nekünk Cruise-t (és még sokáig folytathatnánk a felsorolást), így bár a Mission: Impossible - Titkos nemzet esetében nélkülöznünk kellett őt egészségi állapota miatt (tegyük hozzá: Széles Tamás profin helyettesítette), ezúttal ismét az ő hangjával élvezhetik a honi rajongók Jack Reacher dinamikus kalandjait. És ennek felettébb örülünk!

Susan Turner (Cobie Smulders) - Németh Borbála

Ha valaki csak egy epizódot is látott az Így jártam anyátokkal (How I Met Your Mother) című szitkomból, akkor a Nincs visszaútban ismerős lesz Cobie Smulders karakterének a hangja, ugyanis a sorozatban a Robint megszólaltató színésznő ismét megkapta magának a tündéri Németh Borbálát. Noha a moziba járóknak picit furcsán hathat a szinkronrendező választása, elvégre Smulders-t a Marvel-filmekben Szinetár Dóra tolmácsolta nekünk (a LEGO-kalandban Csodanőként pedig Bertalan Ágival hallhattuk), de valószínűleg sokan fognak örülni az ismerős hangnak, mi is ezt tesszük. 

Harkness (Robert Knepper) - Rosta Sándor

A Szökés sorozat Zsebesének a szeme sem áll jól, arcáról már messziről lerí, hogy valamiben mindig sántikál, így a filmkészítők Kneppert előszeretettel alkalmazzák negatív szerepekben (természetesen általánosságban értve). Ezekhez azonban szinte minden rendező más-más szinkronhangot képzelt el, így történhetett meg az, hogy Kneppernek még nincs magyar "párja". Epres Attilától kezdve, Kapácsy Miklóson és Imre Istvánon át, egészen Forgács Péterig mindenki megfordult már a színész egy-egy szerepében, azonban Orosz Ildikó ezúttal a mindig zseniális Rosta Sándor mellett döntött, aki a 2005-ös Túszdrámában már bizonyította, hogy passzol hozzá. Ezúttal sincs ez másként. 

Samantha (Danika Yarosh) - Hermann Lilla
Hunter (Patrick Heusinger) - Viczián Ottó
Espin (Aldis Hodge) - Király Attila
Leach (Madalyn Horcher) - Lamboni Anna
Morgan (Holt McCallany) - Kőszegi Ákos
Sullivan (Jessica Stroup) - Nemes Takách Kata
Moorcroft (Robert Catrini) - Várkonyi András
Prudhomme (Austin Hébert) - Schmied Zoltán

További magyar hangok: Ágoston Péter, Bartók László, Berkes Boglárka, Bognár Tamás, Bor László, Dankó István, Dénes Viktor, Farkas Zita, Fehér Péter, Fehérváry Márton, Gardi Tamás, Jánosi Ferenc, Illésy Éva, Imre István, Jéger Zsombor, Joó Gábor, Juhász Zoltán, Kovács Lehel, Laurinyecz Réka, Laudon Andrea, Márkus Sándor, Oroszi Tamás, Papucsek Vilmos, Pupos Tímea, Rada Bálint, Sági Tímea, Sipos Eszter Anna, Sörös Miklós, Szabó Endre, Tarján Péter, Tarr Judit, Vámos Mónika, Vári Attila

Magyar szöveg: Blahut Viktor
Hangmérnök: Bederna László
Vágó: Kránitz Bence
Gyártásvezető: Németh Piroska
Produkciós vezetők: Németh Napsugár, Szabó Nicolette
Szinkronrendező: Orosz Ildikó

A szinkront az SDI Media Hungary készítette, forgalmazza a UIP-Duna Film.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.