Hirdetés

A Minden, mindenhol, mindenkor fél stábja a Disney+ új sorozatában bukkant fel

|

Az American Born Chinese premierje májusban várható Michelle Yeoh és Ke Huy Quannal.

Hirdetés

Most, hogy a Minden, mindenhol, mindenkor című film bezsebelt a 11 jelöléséből 7 Oscar-díjat a gálán, még nagyobb érdeklődéssel figyelhetjük, hogy akár a rendezők, akár a színészek ezt követően milyen projektekben vesznek részt. Michelle Yeoh és Ke Huy Quan például rögtön egy rendkívül ambiciózusnak ígérkező fantasy-sorozatban lesz látható. 

Az American Born Chinese címre hallgató sorozat egy fantasztikus elemekkel teleszőtt történetet fog elmesélni, nagyot merítve a kínai mitológiából, nagy hangsúlyt fektetve a kulturális identitásra, valamint annak keresésére.

Hirdetés

A történet ugyanis Jin Wang-ról (Ben Wang) szól, aki kínai származásúként Amerikában próbálja megtalálni saját magát, viszont ez nehezére esik - tekintve, hogy a körülötte élő amerikai társai nem igazán erősítik meg benne az önazonosságot. Amikor egy másik kínai diákkal is megismerkedik, Wei-Chennel (Ching Liu), belekeveredik egy olyan háborúba, amelyet a kínai mitológiából ismert istenek vívnak egymással. 

A sorozat egyik fontosabb szerepét Michelle Yeoh játssza, Guanyint, akit a kínai mitológiában a könyörülethez és együttérzéshez köthetünk, míg Ke Huy Quan egy Freddy Wong nevű karaktert alakít, akinek szerepéről egyelőre nincs túl sok információnk. Mindkét színészt megjutalmazta egy-egy díjjal az e héten tartott Oscar-gálán az Akadémia (Yeoh elnyerte a legjobb női főszereplő díját, míg Quan a legjobb férfi mellékszereplő szobrát vihette haza), úgyhogy a rajongóknak tényleg nem kell sokat várni arra, hogy újra együtt láthassák őket. De itt még nem áll meg az átfedés, ugyanis a Minden...-ből James Hongot is szerepeltetik - aki ott Gong-Gongot alakította. Itt pedig a Jade Emperor nevű karakter bőrébe bújhat -, és felbukkan Stephanie Hsu is, aki szintén fontos szereplőt alakított. 

A rendezői székben Destin Daniel Cretton foglal helyet (akinek a Shang-Chi mozifilmet is köszönhettük), a forgatókönyvet pedig az azonos című képregény alapján Kelvin Yu és Charles Yu írta. A producerek között ott találhatjuk Lucy Liut is (Jake Kasdan és Melvin Mar mellett), a széria pedig a MarVista Entertainment, illetve a 20th Television égisze alatt készülhet el. 

Május 24-től kezdhetjük el nézni a sorozatot a Disney+-on.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.