Hirdetés

Artemis Fowl - kijött az első előzetes a Disney adaptációjához

|

Kisebb ízelítőt kaptunk a jövőre megjelenő látványorgiából, ami azért hagy némi kívánnivalót maga után.

Hirdetés

Töretlenül menetelnek előre az újabbnál-újabb young adult könyvadaptációk, amiknek legújabb tagja Artemis Fowl lesz. Az eredeti regénysorozatot (szám szerint hét darabot foglal magába, plusz kettő kiegészítő könyvet) az ír származású Eoin Colfer írta, és az első kötetet még 2001-ben publikálta. Maga a főszereplő Artemis, egy 11 éves gyermekzseni, aki egy igen hírhedt bűnöződinasztia legifjabbik sarja. Az első regényben (Tündérekkel életre-halálra) a fiú, hogy segítsen családjának a vagyoni helyzetén, elrabol egy tündért és váltságdíjat követel érte.

Hirdetés

A Magyarországon nem annyira híres regényszériát maga a Disney fogja a nagyvászonra adaptálni szimplán csak Artemis Fowl címmel. Az előzetes híresztelések alapján a film az első két regény történéseit fogja összesűríteni, és ha bejön nekik (és miért ne jönne majd be?), akkor folytatják majd szépen tovább. Ennél egy fokkal érdekesebb információ, hogy a rendezésre nem mást, mint magát a Shakespeare-adaptátort, Kenneth Branagh-t kérték fel, akkor azon nyomba igent is mondott az ajánlatra. (Az executive producerek listáján pedig a színészlegenda, Robert De Niro is feltűnik.)

A regényeket eredetileg már a megjelenéskor, 2001-ben meg szerették volna filmesíteni, de még a megírt forgatókönyv ellenére sem akaródzott elkészülni. A jogok végül 2013-ban a Disneyhez kerültek, akik meglátva a gyerekeknek szánt, eddig kiaknázatlan területet, kapva-kaptak az alkalmon. Akkor még a The Weinstein Companyval társulva ugortak bele az üzletbe, aminek a vége az lett, hogy tavaly kirúgták a producer Harvey Weinsteint a cégével együtt a botrányok miatt. Ez teljesen elfogadható, de az, hogy hogy kerül a képbe Kenneth Branagh, az még eléggé kérdéses. (Valószínűleg a Disney annak ellenére is elégedett volt a rendező Hamupipőke-adaptációjával, hogy sok rajongót felbőszített a hagyományos sztori átvariálásával − gondolok itt pl. a zenére.)

Az előzetes nem mutatott meg sok mindent, inkább pillanatnyi jeleneteket pakolt egymás után ízelítő gyanánt. És bármennyire is bugyuta az alaptörténet (elnézést, ha megbántjuk a rajongókat), meg kell hagyni, kifejezetten pofásan néz ki az Artemis Fowl. Ehhez nagyon ért a Disney: a látvány terén mindig hozzák a hozni valót, csak kár, hogy eddig nem annyira meggyőző az alapanyag.

Ti mit gondoltok? Olvastátok az eredeti könyveket?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.