Hirdetés

Dobó Kata új filmje olyan, mintha a Mary Poppins és a Hamupipőke keresztezése lenne

|

Karácsonyra időzítik a zenés mesefilm bemutatóját.

Hirdetés

Dobó Kata sok évnyi színházi, filmes és tévésorozatos szerepei után 2019-ben rendezőként is bemutatkozott. Az ő vezetésével készült el Ray Cooney nagy sikerű színpadi komédiájának, a Kölcsönlakás filmváltozata, melyre több mint 150 ezer jegyet váltottak a hazai mozipénztárakban.

A magyar filmek egyre nagyobb lendülettel kerültek a vásznakra, ám mint megannyi mindennek, a koronavírus-járvány ennek is betette a kaput. Most azonban úgy tűnik, hogy nemcsak a hétköznapi életünk normalizálódik, hanem visszatér az élet a mozikba is, és újult erővel készülhetnek a magyar produkciók. Az Űrpiknik és a Becsúszó szerelem nyári premierjei után már biztosan készülhetünk egy karácsonyi bemutatóra is.

Hirdetés

Az El a kezekkel a papámtól! december 2-án kerül a mozikba. A látványosnak ígért, zenés családi mesefilm kétségtelenül új színfoltot hoz a hazai filmes palettára, ugyanis ehhez fogható mese ezidáig nem igen született. A Lakner Artúr 1933-ban megjelent Édes mostoha című műve nyomán készült film főszereplője Dorka, egy eleven, cserfes kislány, akinek élete szomorú egyhangúságban telik özvegy édesapja, András mellett. Azonban egy napon András bejelenti, hogy megházasodik. Az élénk fantáziájú kislány hétköznapjai innentől megváltoznak, kalandjai során új barátokra lel, s megismeri a varázslat erejét.

"Minden felnőttben ott él egy gyermek. Szerencsés az, aki ennek a gyermeknek minél több teret tud adni. (...) Dorka, a főszereplőnk a történetünkben sokszor olyan helyzetekbe kerül, amelyekben bájjal, de határozottsággal áll helyt, mint egy érett felnőtt. A romantikus, humoros, mégis elgondolkodtató történet, úgy gondolom, hogy a család minden tagjának tartogat mondanivalót" - nyilatkozta Dobó Kata új filmjéről.

A film főszereplőjét, Dorkát a 11 éves Marczinka Bori játssza, mellette láthatjuk Csobot Adélt, Bokor Pannát, Pálmai Annát, Gubás Gabit, Zsurzs Katit, Nagypál Gábort, Elek Ferencet, Járai Mátét, Pindroch Csabát és Borovics Tamást. Az El a kezekkel a papámtól! technikai rendezője Gulyás Buda volt, operatőre Reich Dániel (Drakulics elvtárs), forgatókönyvírója Horváth András Dezső (#Sohavégetnemérős).

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.