Hirdetés

Dragged Across Concrete - előzetesen a Brawl in Cell Block 99 rendezőjének új filmje

|

Vince Vaughn és Mel Gibson alászáll a korrupt alvilágba, hogy pénz üthesse a markukat.

Hirdetés

Kevesen ismerik, de S. Craig Zahler egy öntörvényű zseni. Amikor 2015-ben előállt az első rendezésével, a Csontok és skalpokkal mind a kritikusok, mind pedig a nézők egyöntetűen ismerték el, hogy igazán kivételes tehetséggel bíró direktor (lehet belőle), de hogy ez a felismerés betonbiztossá váljon a 2017-es második filmjére, a Brawl in Cell Block 99-ra, senki nem számított (aminek ugye nem mondjuk ki a magyar címét, ha az ember kicsit is ad az esztétikára). Sokan magához a dialóguscsászárhoz, Quentin Tarantinóhoz hasonlítják máris a stílusát, ami nem áll messze a valóságtól. Pontosan emiatt külön öröm, hogy a minap a soron következő filmjéhez, a Dragged Across Concrete-hez végre kiadták az első előzetest.

 

Hirdetés

A mindössze másfél perces ízelítő tökéletesen prezentálja azt, hogy mire is számíthatunk majd a teljes filmtől: sok dumára, lassú folyású sztorira, elmebeteg, már-már riasztó karakterekre, igazi, színtiszta akciószcénákra és nem utolsó sorban egy nagy adag humorra. Ezeket pedig olyan toplistás színészek fogják szállítani, mint Mel Gibson, Vince Vaughn, Don Johnson, Jennifer Carpenter vagy éppen Udo Kier. Közülük három, Vaughn, Johnson és Carpenter is újrázni fog, hiszen mindhárman szerepeltek Zahler előző filmjében.

Viszont adódik a kérdés, hogy mivel is kell számolnia annak a nézőnek, aki nem látta a rendező előző két filmjét, de ez az előzetes felkeltette a figyelmét? A rövid válasz az, hogy a különböző érzelmek kiszámíthatatlan és felettébb durva, erőszakos kijátszására, hiszen Zahler stílusa nagyon megtévesztő. A két filmje alapján látszik, hogy sokat ad a karakterek kibontására, a lassú történetvezetésre, a valóban humoros poénok elsütögetésére, viszont mindig van (lesz?) nála egy váratlan pont, fordulat a sztoriban, amikor is mindez átcsap egy kifejezetten erős, erőszakos akciószekvenciába. A Csontok és skalpoknál a kannibálok támadása, míg a Brawl-ben Bradleynek a 99-es cellablokkba kerülése. Ekkor kezdődnek a nagyon realista, durva, letaglózó erőszakos jelenetek egymás után, ameddig véget nem ér maga a film, de valami mesteri, ahogyan ezeket Zahler tudja adagolni és egyben kezelni, arról nem is beszélve, hogy ezek egy pillanatra sem csapnak át öncélú magamutogatásba. És itt érdemes megemlíteni, hogy aki nem rajong az ilyenekért, nem bírja a gyomra, annak lehet, hogy ki fog veszni az élmény is a filmekből, hiszen érezhetően ezekre lettek kihegyezve a sztorik.

Pontos megjelenési dátumról még sajna nem tudunk semmit, sőt az is egyenlőre kétséges, hogy egyáltalán nálunk mozikba fog-e kerülni a Dragged Across Concrete. Mi nagyon bizakodunk benne, és már előre szörnyülködünk, hogy milyen pofás magyar címmel fogják azt illetni. Keresztül vonszolva a betonon?

 

Ti is várjátok már a filmet?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.