Hirdetés

Az Úr sötét anyagai előzetes - ezzel pótolhatja a Trónok harcát az HBO

|

Philip Pullman világhírű regénytrilógiájából készít sorozatot az HBO, ami első ránézésre felettébb érdekesnek tűnik.

Hirdetés

Sir Philip Pullman nevét kevesen ismerhetik idehaza, hiszen miután az ő regényéből, Az arany iránytűből készült egy igencsak gyenge adaptáció 2007-ben, Hollywood nem nagyon próbálkozott tovább ezzel a fajta fantasy világgal. Erre szeretne most erősen rácáfolni az HBO, hiszen legújabb saját készítésű sorozatában, a His Dark Materialsban Pullman regénytrilógiáját fogják feldogozni, az első előzetes pedig bizakodásra ad okot.

Hirdetés

A szolgáltató nem tud elszakadni a fantasy műfajtól, de nem is kell neki (már ameddig tartanak egy színvonalat…Trónok harca…). A mindössze egyperces kis ízelítő pedig ezt támasztja alá, hiszen már ennyiből is tisztán kirajzolódik, mennyire ért az HBO az atmoszféra- és a világkeltéshez. A történet szerint a párhuzamos világok közötti utazás lehetséges, viszont ez hamar az örök jó és a rossz harcához vezetett egy steampunk/Viktória királynő korabeli valóságban. Főhősünk egy kislány, Lyra Belacqua (akit a 2017-es Loganből megismert Dafne Keen játszik), aki keresztül utazik számtalan multiverzumon, hogy megtalálja az ebben világban csak daemonnak nevezett állatok közül a sajátját. Útja gyermekrablók, kalózok, furcsa figurák által van kikövezve, amik akarva-akaratlanul választás elé állítják Lyrát: melyik oldalhoz fog csatlakozni a jó és a rossz közötti harcban.

Az Úr sötét anyagaiban Keen mellett feltűnik még Ruth Wilson (Az ember a Fellegvárban), Clarke Peters (Drót), valamit többek között James McAvoy (Az 2, Mocsok, X-Men-filmek) is. Biztosan még nem tudjuk, de elvileg idén ősszel kerül majd az HBO kínálatába a sorozat.

Titeket meggyőzött az előzetes?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.