Hirdetés

Kiszivárgott az orosz Csernobil sorozat első előzetese

|

Amilyen hirtelen megjelent az előzetes, olyan gyorsan le is törölték, de az internet sosem felejt.

Hirdetés

Már a sorozat megjelenése előtt lehetett rá számítani, hogy az HBO Csernobil szériája ki fogja verni a biztosítékot az oroszoknál (pusztán amiatt, mert az igazságot akarta közölni), viszont egyikünk sem gondolta volna, hogy ez lesz a vége (?) mindennek. A betiltást követelő orosz kommunisták, illetve az "igaz" történetet feldolgozó sorozat híre hallatán erősen felvontuk a szemöldökünket, viszont nemrég kiszivárgott az első előzetese is a szintén csak Csernobilnak elnevezett orosz szériának, és a bő három perces ízelítő alapján rögtön tudtuk, hogy szó sincs viccről. 

Hirdetés

Az orosz sorozatot egy Gazprom nevű olajvállalat finanszírozta, egészen pontosan a vállalat által pénzelt NTV tévécsatorna, ami előszeretettel készített eddig egynéhány propagandagyanús produkciót. Ez alól az "új" Csernobil sem lesz kivétel, hiszen a történet szerint a KGB megtudja, hogy egy amerikai CIA kém, egy bizonyos Albert Lanz beépült a csernobili atomerőmű belső köreibe, és nagyon úgy fest a dolog, hogy valamilyen szabotázsakcióra készül. Egy orosz alezredes, Andrej Nyikolajev kapja a titkos megbízást, hogy bármi áron, de állítsa meg Lanzot.

A sorozatot Alexej Muradov rendezte, aki három részletre osztotta fel a teljes "igaz" történetet: a baleset (szabotázs) előtti, alatti és utáni történésekre - ezzel elmondása szerint a legtökéletesebben fogja bemutatni, mi is történt valójában. A kiszivárgott előzetest persze azonnal le is töröltették (feltehetően az oroszok), viszont tartja a mondás, hogy ami egyszer felkerült az internetre, az örökre fenn is marad. Így egy egyszerű kereséssel meg lehet találni az előzetest, ami eddig csak oroszul látható. Magát a sorozatot nem tudjuk górcső alá venni, ehhez előbb a teljes évadot látnunk kell, és nem is szeretnénk belemenni bármiféle előzetes következtetésbe. (Az előzetes viszont borzasztóan unalmas, semmitmondó és teljesen felesleges. Olyan érzése támad a nézőnek, mintha egy ZS kategóriás Asylum kópiát látna orosz alámondással.)

Ti mit gondoltok erről az orosz verzióról?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.