Hirdetés

The Irishman - kisebb ízelítőt és megjelenési infót kaptunk

|

Martin Scorsese legújabb gengszterfilmje már négy mondat alapján meggyőzött minket.

Hirdetés

Mialatt sokan (?) a ma hajnali 91. Oscar-díjátadót nézték, eközben a Netflix megosztott egy mindössze félperces előzetest Martin Scorsese milliók által várt gengszterfilmjéről, a The Irishmanről. Sokat nem mutat ugyan ez az ízelítő, hiszen egy képet sem tartalmaz az eddig leforgatott moziról, mindössze egy négy mondatos párbeszéd hangzik el feltehetőleg a két főszereplő, Al Pacino és Robert de Niro között.

 

Hirdetés

Maga a The Irishman igaz történeten alapul. Frank Sheeran, azaz az Irishman (de Niro) nevéhez közel 25 gyilkosság köthető, amiket az olasz maffia utasítására követett el. Az ír bérgyilkos mellett a másik főkarakter Jimmy Hoffa (Pacino) lesz, aki az 1950-es évek végétől egészen a '70-as évekig a fuvarozók szakszervezetének a vezetője volt. Kapcsolata a maffiával úgy alakult, hogy velük is megegyezkedett, hogy azt szállít le nekik (zsíros csekkekért cserébe), amit ők mondanak. A börtönbe is került Hoffa végül egy másik, pennsylvaniai maffia főnökének, egy bizonyos Russell Bufalinónak (Joe Pesci) a "kérése" lett eltüntetve, és hosszú-hosszú évekig nem is került elő a holtteste.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a kezdetektől be szeretnék-e majd mutatni ezt a történetet, mint a Nagymenők esetében, vagy éppen csak egy-egy lényegesebb aspektusát, ahogy az Aljas utcákban, vagy az Amerikai gengszterben is volt. Az előzetes információk alapján nagyon úgy fest a dolog, hogy az első elgondolás van érvényben, hiszen a készítők elmondása szerint fiatalító technikát is fognak majd alkalmazni a főszereplőkön, így majd biztos látni fogjuk a megfiatalított Pacinót és De Nirót.

A The Irishmant Steve Zaillian forgatókönyvíró jegyzi, akinek olyan megkerülhetetlen filmeket köszönhetünk, mint az előbb említett Amerikai gengszter, vagy éppen Steven Spielberg nagy klasszikusa, a Schindler listája. A Netflix nyilatkozata szerint a film egyszerre fog mozikba és az online felületre is (fel)kerülni, valamikor idén ősszel. Pontos dátumról még nem esett szó, ahogy arról se, hogy nálunk (a streaming szolgáltató miatt) mozikba fog-e kerülni. Mi  Ted Bundy miatt nagyon bízunk benne, hogy ezt is megcsodálhatjuk majd a nagyvásznon, ha már a frissen Oscar-díjas Romát nem tudtuk.

 

Ti is várjátok már a filmet?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.