Hirdetés

Biszexuális karakter szerepelhet a Star Wars - Az utolsó Jedikben?

|

Sokszínű ez a messzi-messzi galaxis.

Hirdetés

Mióta útjára ismét útjára indult a Star Wars, rendre előkerülő téma, hogy szerepeljenek benne az LMBTQI közösséghez tartozó karakterek. Ezt maga Az ébredő Erő rendezője, J.J. Abrams is szorgalmazta és az eddigi legvalószínűbb tippek szerint Poe Dameron-t tartották esélyesnek arra, hogy ezt prezentálja, méghozzá Finnel karöltve, ami valószínűbb hogy csak egyszerű bromance marad, de már magának Luke Skywalker esetében is felmerülta kérdés, amit az ő alakító Mark Hamill úgy kommentált, hogy akár az is lehet, ha a nézők azt képzelik róla. Most úgy fest, hogy a messzi-messzi galaxis mozgóképes megnyilvánulásaiban először köszönthetünk egy ilyen karaktert, méghozzá egy újoncot.

Hirdetés

Az új Star Wars regény, a Leia: Alderaan hercegnője Claudia Gray tollából ugyanis felvezeti Az utolsó Jedikben debütáló Amlyn Holdo figuráját, akit Laura Dern (Jurassic Park) fog alakítani. Maga a könyv cselekménye az Egy új remény előtt játszódik, vagyis ezek szerint Az utolsó Jedikben Holdo Leia régi ismerőseként fog felbukkanni. Íme a kis részlet a könyvből, ami ezt prezentálja:

Akkor Amilyn egy pillanatra elgondolkodott.

- Vagy van emég egy pár, ha Gransben jársz. Aqualish, vagy Talz. Vagy még több.

- Rendben van - válaszolta Leia nevetve. - De engem csak a humanoid férfiak érdekelnek.

- Valóban? Ez annyira korlátolt.

- Hála az égnek, hogy ilyen nagy ez a galaxis!

Ugyan ez nem tényszerű megerősítés, viszont Holdo válasza alapján szemmel láthatóan nem korlátozza magát ilyen téren. Persze, hogy Holdo ebbéli nyitottságát a filmben is láthatjuk majd, az még kérdéses, de figyelembe véve, hogy a diverzitás, a sokszínűség ábrázolása manapság mennyire fontos a filmiparnak (több célközönség, több pénz) semmi sincs kizárva. Pláne ha azt vesszük figyelembe, hogy pont a kőkonzervatívnak elkönyvelt Disney szerepeltetett idén egy nyíltan meleg karaktert az egyik legnagyobb mese klasszikusának az élőszereplős feldolgozásában.

Az utolsó Jedik december 15.-én debütál a mozikban Rian Johnson (Looper) rendezésében és viszatér Daisy Ridley, John Boyega, Adam Driver, Oscar Isaac, Andy Serkis, Mark Hamill, valamint az azóta tragikusan elhunyt Carrie Fisher is, míg az újak között üdvözölhetjük a már fent taglalt Laura Dernt és Benicio Del Torot is, valamint ha minden igaz Tom Hardy is felbukkan majd benne.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.