Hirdetés

KVÍZ: mennyire ismered Christopher Nolan filmjeit?

|

A mester legújabb filmje, az Oppenheimer kapcsán kíváncsiak vagyunk rá, hogy mennyire vagytok képben a korábbi alkotásaival kapcsolatban.

Hirdetés

Lehet szeretni vagy nem szeretni Christopher Nolan munkásságát, de az elvitathatatlan, hogy napjaink egyik legmeghatározóbb rendezője, aki mindig képes meglepni a nézőket, és filmjei még mindig eseményszámba mennek, lényegében ünnepnek számítanak. A szerkesztőségünkön belül is mindenkinek megvan a maga kedvence tőle, pár éve össze is állítottunk egy ranglistát az alkotásaiból, és nehéz volt döntenünk, hiszen olyan kiválóságokat tett le az asztalra, mint A tökéletes trükk, A sötét lovag, az Eredet, a Csillagok között vagy éppen a Mementó

Míg a korábbi munkáival igyekezett megtalálni az arany középutat a szórakoztatás és az intelligens történetmesélés között, addig az utóbbi években egyre inkább eltolódott az utóbbi felé, és a Dunkirkkel, a Tenettel vagy éppen most az Oppenheimerrel nem arra fókuszált, hogy minél jobban érezzék magukat a nézők egy könnyed szórakozás keretében, hanem arra, hogy meghatározó élményt kapjanak, amit nem feltétlenül nyújt át tálcán, nekünk is be kell vonódnunk érte. 

Hirdetés

A J. Robert Oppenheimer szemszögéből bemutatott életrajzi film pedig valóban ilyen lett, amelyre hol a Barbie-val, hol külön, de a 3 órás játékideje ellenére is lelkesen mennek a nézők, mi pedig arra gondoltunk, hogy a mozikba kerülését és a sikerét megünnepeljük egy kvízzel. A kérdéseket azonban nem korlátozzuk le Oppenheimerre, Christopher Nolan teljes filmográfiájából szemezgettünk, de csakis azokból, amiket rendezőként jegyez, azokat most nem vettük ide, ahol csak producer volt (mint például Az acélember). A kvízt igyekeztünk igazságosan összeállítani, vannak benne könnyebb és nehezebb részek is, de az igazi film- és Nolan-rajongókon nem foghat ki egyik sem: 

Nektek hogy tetszett a kvíz és mennyi pontot értetek el? Írjátok meg kommentben!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.