Hirdetés

A Disney is megpróbálkozik az Artúr-mondakör feldolgozásával

|

A Love and Monsters rendezője, Michael Matthews hozza tető alá az élőszereplős Merlin központú filmet.

Hirdetés

Az utóbbi években nem akadt hiány az Artúr-mondakört adaptáló filmekből (Artúr Király: A kard legendája, Király ez a srác!, A zöld lovag), ám ezidáig egynek sem sikerült igazán maradandót alkotnia, ami széles körben ismét izgatott beszédtémává tette volna meg az angolok híres mitológiáját. Ez azonban a Disneyt nem riasztotta el attól, hogy berendeljék T.A. Barron regényfolyamának adaptációját, melyet a Szerelem és szörnyek rendezője, Michael Matthews fog megvalósítani a rendezői székben.

Hirdetés

Az új adaptáció ezúttal Merlint helyezi majd a történet középpontjába. A forrásanyagul szolgáló regényfolyam egyébként Merlin eredetsztoriját mutatja be, hogy hogyan is vált azzá a varázslóvá, aki később Artúr király mentoraként szolgál, szóval egyfajta új perspektívát kaphatunk, amennyiben egy hű adaptációval lesz dolgunk.

Michael Matthews személye miatt bizakodóak vagyunk az új próbálkozás hallatán, hiszen a tavalyi év egyik legjobb feelgood filmjét szállította nekünk a Szerelem és szörnyek mozival. Mindaz a laza történetmesélés és tartalmas világépítés, mely már az előző filmjét is jellemezte, bizonyára hasznára lesz Matthewsnak, amikor az Artúr-mondakör részleteiben kell majd elmélyülnie.

Ti mekkora esélyt adtok ennek az új próbálkozásnak?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.