Hirdetés

A Nincs Idő meghalni nem teljesít rosszul a kasszáknál

|

James Bond letarolta a mozikat, ám a producerek jobban teszik, ha még várnak a pezsgőbontással.

Hirdetés

Daniel Craig utolsó James Bond mozija, a Nincs idő meghalni a várakozásoknak megfelelően világszerte rengeteg embert visszacsábított a mozitermekbe, ám a bevételek némileg elmaradnak a korábban feltételezett számoktól. A tengerentúlon a film egy szolidnak mondható 56 millió dolláros eredménnyel nyitott, amihez hozzájött a 66 nemzetközi piacról érkező további 90 millió dollár, így a Craig-érát búcsúztató Bond mozi világszinten jelenleg 313 milliónál tart. Ez az eredmény a pandémiát figyelembe véve egészen szép eredmény, mindazonáltal érdemes figyelembe venni, hogy a Nincs idő meghalni egyes becslések szerint körülbelül 250-300 millióba került, ebben pedig még nem volt benne a marketing költsége, valamint a film majdnem két éves csúszásából eredő veszteség. 

Hirdetés

Szomorkodni viszont így sincs okunk, hiszen a Nincs idő meghalninál rosszabbul csak a 2006-os Casino Royale nyitott az akkori 40 milliójával, míg a dobogó legfelső fokát a 2012-es Skyfall foglalja el a maga 88,4 milliós nyitányával. A Nincs idő meghalni Box Office helyzetét egyébként a járvány mellett tovább bonyolítja a film több mint 163 perces játékideje is, amely nyilvánvalóan behatárolja, hogy a mozik naponta hányszor tudják levetíteni.

Mindenesetre amennyiben a tendencia marad és Bondon az olyan októberi nagyágyúk sem fognak kifogni, mint Denis Villeneuve Dűnéje, nem elképzelhetetlen, hogy a Nincs idő meghalni, ha nem is tudja majd megugrani a Skyfall több mint egy milliárdos összbevételét, de mindenféleképp a Craig-éra egyik legtöbb bevétellel záró darabjaként lesz elkönyvelve, melyen még a koronavírus miatti félelem sem tudott kifogni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.