Hirdetés

A Skyfall és az 1917 rendezője egy sztárgárdával készíti a következő filmjét

|

Sam Mendes az Empire of Light című önéletrajzi ihletésű projekt munkálatait kezdte el, parádés színészi gárdával.

Hirdetés

Sam Mendes az első világháborúban játszódó 1917 után végre ismét beül a rendezői székbe, ám ezúttal egy egészen formabontó alkotást fog szállítani a nézőknek. Az Empire of Light címre keresztelt film egy kvázi önéletrajzi ihletésű dráma lesz, amiben egy fiatalt követhetünk végig az 1980-as évek Angliájában, melynek során szemtanúi leszünk, miként is szerette meg a filmek világát a főhős.

Hirdetés

Mendes mellől ezúttal sem fognak hiányozni a brit sztárok: Olivia Colman, Michael Ward, Colin Firth, Toby Jones, Tom Brooke, Hannah Onslow, Tanya Moodie, illetve Crystal Clarke is szerepelnek az Empire of Lightban, melynek forgatása május végéig fog tartani. A projekt másik érdekessége, hogy ez lesz az első olyan film, melynek forgatókönyvét Mendes egyedül jegyezte. A direktor egyébként ismét összeáll az Oscar-díjas operatőrrel, Roger Deakinsszel.

Az elmúlt időszakban több hasonló próbálkozást is kaphattunk, melyben különböző rendezők a saját életükre reflektálva készítenek filmeket. Nem is olyan régen a Belfastot magasztaltuk, mely Kenneth Branagh gyermekkorába kalauzolt minket vissza, előtte pedig Alfonso Cuarón Roma című filmjétől aléltunk el. Bízunk benne, hogy Mendes saját története is legalább ilyen szép emlékeket fog hátra hagyni a nézőknek.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.