Hirdetés

Joseph Gordon-Levitt szerint tökéletesen ért véget A sötét lovag: Felemelkedés

|

Gordon-Levitt elárulta, miért kapott tökéletes befejezést a Felemelkedés - szemben a soha véget nem érő Marvel Filmes Univerzummal.

Hirdetés

Még a DC Bővített Univerzum születése előtt Christopher Nolan elhozta azokat a Batman-filmeket, amelyekre régóta várt rengeteg rajongó: A Batman: Kezdődik! 2005-ben nyitotta meg a trilógiát, ezt követte 2008-ban A sötét lovag, amit azóta is az egyik legjobb szuperhősfilmként tartanak számon - a Marvel Filmes Univerzuma csak ekkor vette kezdetét. A Bosszúállók elsöprő sikerét követően néhány hónappal került 2012-ben mozikba a finálé, A sötét lovag: Felemelkedés, ami világszinten ugyan 1,08 milliárd dollárt hozott a stúdió számára, sokan bizony csalódottak voltak a lezárás miatt. A film egyik főszereplője, Joseph Gordon-Levitt ezzel egyáltalán nem ért egyet, sőt, szerinte a franchise "tökéletes befejezést" kapott. 

Hirdetés

Mindannyian megszoktuk, hogy a Marvel filmek lényegében egy vég nélküli nagy sorozat. Nincs igazán elejük, közepük és végük. De én úgy gondolom, Nolan nagyon is befejező részként tekint erre a filmre. Van egy vonal, ami az első filmmel kezdetét veszi, átfut a másodikon és a harmadikban teljesül ki, amikor azt mondja, hogy Batman több mint egy ember, ő egy szimbólum. És így, hogy egy Bruce Wayne-től különböző, másik ember kvázi Batmanné válik a trilógia végén, ez a történet tökéletes befejezése.

Néhány évvel ezelőtt egyébként a magát Batman-t életre keltő Christian Bale árulta el, miszerint nem hiszi, hogy a Felemelkedés végén látott jelenet - ahol Bruce Wayne egy párizsi kávézóban van Selina Kyle-lal - egy álom lenne, ahogy sok más rajongó értelmezi. Függetlenül Nolan-trilógiájának zárásától most Ben Afflecket nézhetjük a denevérruhába bújt igazságosztó szerepében, aki a Batman Superman ellen: Az igazság hajnalában megtett debütálása után a Suicide Squad - Öngyilkos Osztagban is tiszteletét tette, de főszerepet kap a jövőre érkező Igazság Ligájában, majd önálló filmben zúzza az ellent valamikor a közeljövőben. 

A sötét lovag: Felemelkedés után Christopher Nolan produceri szerepet töltött be mind Az Acélember, mind a Batman Superman ellen esetében, ám jelenleg keményen dolgozik új világháborús moziján, a Dunkirken, ami várhatóan jövő nyáron debütál. A rendező többször is tisztázta már, hogy nem vesz részt közvetlenül a DCEU alakulásában, hiába szeretné azt nem kevés rajongó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.