Hirdetés

A Tenet egyik színésze majdnem amiatt bukta el a szerepét, mert túl jó színész volt

|

Amikor annyira jó vagy, hogy az már hátrányt jelent.

Hirdetés

Sajnos nem javul a koronavírus helyzet Amerikában, így továbbra is kérdéses, hogy sikerül-e bemutatni az év egyik legjobban várt filmjét, a Tenetet augusztusban, amelyről továbbra is meglepően keveset lehet tudni. 

Hirdetés

Bár azt már megszoktuk, hogy egy Nolan-filmnél a történetről alig derül ki valami, most viszont magukról a szereplőkről sem tudunk sok mindent. És még közülük is kiemelkedik Elizabeth Debicki karaktere, akiről gyakorlatilag semmit nem osztottak meg korábban. Nemrég azonban Nolan legalább azt elárulta, miért rá esett a választása:

A szerepre egy nagyon brit, amolyan "Anglia rózsája"-típusú karaktert képzeltem el már a kezdetektől fogva, a feleségem pedig rögtön Debickit ajánlotta. Viszont amikor megnéztem a Nyughatatlan özvegyeket, biztos voltam benne, hogy amerikai, ezért elvetettem az ötletet.

Később aztán Nolan rájött, hogy igazából Ausztráliából származik a színésznő, ezért újranézte az eddigi munkáit, köztük az Éjszakai szolgálatot, valamint A nagy Gatsby-t is.

Elizabeth egyike azoknak a kiemelkedő színészeknek, akikre ha felhívják a figyelmed, rájössz, hogy rengeteg alkotásban láttad már őt, csak sosem gondoltál még bele, hogy ugyanazt az embert látod. Az, hogy ilyen hiteles átváltozásokra képes, nagyon sokat elmond a színészi képességeiről.

A rendező ezek után olyan komolyan akarta Debickit a filmbe, hogy nem is ragaszkodott egy meghallgatáshoz, hanem egyből felajánlotta neki a szerepet. A színésznő viszont nem akarta, hogy különleges bánásmódban legyen része:

Én abszolút nem ragaszkodtam hozzá. Egy bizonyos szint fölött nem feltétlenül akarsz behívni egy színészt meghallgatásra. Ő azonban ragaszkodott hozzá. Valószínűleg biztos akart lenni abban, hogy tudja hozni azt, amit én kerestem a karaktert alakító színészben. Persze mondanom sem kell, hogy mindenkit levett a lábáról. De igazából az én fejemben ez már nem osztott, nem szorzott, csak megerősítette azt, amit már amúgy is tudtam.

A Tenet a jelenlegi állás szerint augusztus 12-én debütálhat a mozikban, de erre sem vennénk most már mérget. A főszerepben John David Washingtont láthatjuk majd, rajta kívül pedig felbukkan még Robert Pattinson, Aaron Taylor-Johnson, Kenneth Branagh, a már említett Elizabeth Debicki és természetesen Michael Caine.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.