Hirdetés

A Warnernek elege van a toxikus rajongókból

|

Betelt a pohár!

Hirdetés

Ha valamiben van egyetértés, akkor talán az, hogy a geek szubkultúrában évtizedek óta vérre menő csatározások folynak: Star Trek vs. Star Wars, Gyűrűk Ura vs. Harry Potter és természetesen DC vs. Marvel. Mivel az elmúlt bő két évtizedet a képregényadaptációk uralták, ennél fogva ezek az ellentétek kiéleződtek. Ennek azonban egy új szintje az, ami Zack Snyder és a DC-filmek körül forognak. Az vitathatatlan tény, hogy az ő elkötelezett rajongói kellettek ahhoz, hogy bő 3 évvel a mozis verzió után a "látnoki erejű" rendező elképzelése megvalósulhasson a 4 órás Az Igazság Ligája, ennek rengeteg a cikkek alatt lefolytatott szócsata és személyeskedés is része volt... legalábbis a rajongói réteg egy bizonyos részétől. Ezt elégelte meg most a Warner egyszer s mindenkorra.

Hirdetés

Ann Sarnoff, a Warner vezérigazgatója a Varietynek adott interjújában kifejtette, hogy mostantól nem tolerálják a Snyder Cut azon rajongóit, akik ezt a mérgező, a filmekről alkotott párbeszédet ellehetetlenítő attitűdöt folytatják. Jelen pillanatban a stúdió nem egy, a DC filmektől teljesen függetlenül érkező produktumának előzetese alatt agresszív kampányolás folyik a YouTube kommentszekciójában, hogy Snyder befejezze az elképzeléseit, hovatovább azt végképp nem tűri a stúdió, hogy halálos fenyegetéseket küldjenek a Warner illetékeseinek, az újságíróknak, vagy bárkinek, aki nem az ő álláspontjukat képviseli.

Ezek egyikét sem toleráljuk. Ez a viselkedés teljességgel elítélendő, függetlenül attól, hogy milyen franchise-ról, avagy üzleti vállalkozásról van szó. Ez teljességgel elfogadhatatlan! Rettenetesen nagyot csalódtam azokban a rajongókban, akik a DC-vel és néhány vezetőnkkel kapcsolatban ilyen mélyre merészkedtek. Szörnyen kiábrándító, mert azt akarjuk, hogy ez egy biztonságos hely legyen. Azt akarjuk, hogy a DC egy olyan rajongói közeg lehessen, amelyet az emberek biztonságosnak és befogadónak éreznek. Azt akarjuk elérni, hogy az emberek képesek legyenek felszólalni olyan dolgokért, amiket szeretnek, de nem kívánunk egy olyan kultúrához hozzájárulni, amely ignorálja mindazt, amivel egy kisebb csoportosulás elégedetlen. Mi nem ilyenek vagyunk. Mi a pozitivitást és az ünneplést képviseljük.

Sarnoff emellett megemlítette, hogy heti rendszerességgel egyeztet a filmek és sorozatok alkotóival, valamint a DC-hez mint brandhez fűződő viszonyukról, üzletpolitikájukról és a rajongókkal szembeni hozzáállásról is beszélt:

Mindig igyekszünk hallgatni a rajongóinkra, de mi egy széles rajongói körrel rendelkezünk, akiket minél inkább ki kell szolgálnunk. A franchise gondozói vagyunk és remélhetőleg, amikor a rajongók meglátják, hogy  milyen tartalmakat nyújtunk nekik a különböző médiumokon, akkor látni fogják, hogy a DC jó kezekben van a lehető legkülönbözőbb platformokon és legkülönbözőbb alkotókkal. Változatos hangokat szeretnénk ebben a mixben. Egyes rajongók, akik az egyedi hangokért lelkesednek most biztosan csalódottak, de egy kis türelemre szeretnénk őket kérni és nézzék meg, mit is tartogatunk a számukra, mert talán ezeket az újfajta hangokat, változatosságot ugyanolyan vonzónak fogják találni. Összességében véve teljesen természetes, ha igyekszel meghallgatni a rajongóidat, ugyanakkor igyekszünk hűek maradni a DC-vel kapcsolatos jövőképünkhöz és küldetésünkhöz és ezen dolgozunk.

Korábban már megszólalt a toxikus rajongók kérdéskörében maga Zack Snyder is, amikor Sean Conell "Adjátok ki a Snyder Vágást, avagy az őrületes igaz történet a háttércsatározásokról, amelyek megmentették Zack Snyder Igazság Ligáját" című könyve megjelent. A rendező egyenesen kikérte magának, hogy rajongóbázisa toxikus lenne. 

Ami ezt a mérgező rajongást, avagy a mérgező rajongás diadalát illeti, milyen világ az, amelyben a toxikus rajongók több százezer dollárt gyűjtenek az öngyilkosság megelőzésére?! Hogy lehet egy ilyen rajongótábor mérgező?! Valószínűleg többet értek el, mint bármely más rajongótábor és több jót tettek bármely csoportosulásnál. Szóval tényleg nem értem.

Annyi azonban bizonyos, hogy Snyder elképzelései a továbbiakban nem fognak folytatódni, kampányoljon akármennyire is a rajongótábor a következő két Az Igazság Ligája-filmért. Mind a Warner, mind pedig Snyder többször is nyilvánvalóvá tette, hogy a 4 órás rendezői változat egy egyszeri zsákutca (David Ayer Öngyilkos Osztagának hasonló vágatára is azóta nemet mondtak) és hogy nem lesz folytatása. Hovatovább a stúdió és a rendező majd másfél évtizedes munkakapcsolatának is ezzel vége szakadt, Snyder következő munkája, az Army of the Dead már a Netflixen debütál májusban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.