Hirdetés

Ana de Armas szerint szükségtelen, hogy nő vegye át James Bond szerepét

|

A hollywoodi trendek szajkózása helyett egy értékes ötlettel állt elő a Nincs idő meghalni színésznője.

Hirdetés

A Daniel Craig-éra utolsó Bond filmjét a búcsú mellett az is körbelengte, hogy vajon ki örökölheti meg a legendás 007-es kódszámot a színész leköszönése után. Miután az effajta pletykákban és rajongói kívánságokban terítékre kerültek korunk legsármosabb színészei, olyan hangok visszahangját is hallhattuk, amik merészen elrugaszkodnának a konvencionális választásoktól. És így terítékre került a női James Bond kérdése. Hogy mi történne akkor, ha a hírhedt nőcsábász, sármőr és halál laza James Bondból nőt faragnának?

Hirdetés

Az ötletnek voltak és vannak támogatói, de az internetet ismerve egyáltalán nem volt meglepő, hogy hangos tiltakozást váltott ki a téma akárhányszor terítékre került. "Akkor már legyen fekete, leszbikus és flexitáriánus is," csak hogy egy hétköznapi magasintelligenciájú kommentet idézzek a sok a közül. Az ehhez hasonló megnyilvánulások még ha már nagyon unalmasak is, a közönség azon véleményét azért jól érzékeltetik, hogy a legtöbb esetben indokolatlan egy jól ismert karaktert az adott trendekhez korcsítani.

Hasonló véleményen van a Nincs idő meghalniban fájdalmasan kevés szerephez jutó Ana de Armas is, aki szerint nagyon is van helye jól megírt és kibontott (nem feltétlenül az eddigi értelemben) női karaktereknek a James Bond franchise-ban, de semmiképp sem a címszereplő titkosügynök szerepében.

"Nincs szükség női Bondra. Semmi oka nincs annak, hogy ellopjuk más karakterét, hogy elvegyük tőle azt, ami mindig is az övé volt. Ez egy regényadaptáció, ami James Bondról és az ő világáról és történeteiről szól. Amit szeretnék látni az az, hogy a Bond filmek női karaktereit egészen másképp ábrázolják, miközben Bond maga megmarad férfinak. Kapjanak fontosabb szerepet és több elismerést. Szerintem ez sokkal érdekesebb, mint a dolgok kifordítása."

Aggodalomra egyébként addig nincs okunk amíg Barbara Broccoli a Bond filmek producerei között marad, hiszen ő még 2018-ban nyilatkozta azt, hogy nem látja értelmét egy női Bondnak. A karaktert csakis férfiként tudja elképzelni, míg a nőknek más szerepet szánna. Meglátjuk, hogy a 007-es következő küldetésén meglesz-e a kívánt összhang.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.