Hirdetés

Az MGM stúdió elvesztette a Tomb Raider filmes jogait

|

Ezzel együtt pedig Alicia Vikander is távozott a franchise-ból.

Hirdetés

Egy ideig úgy tűnt, hogy mégis elkészülhet az Alicia Vikander főszereplésével 2018-ban bemutatott Tomb Raider reboot folytatása, hiszen írót és rendezőt is találtak a projekt élére. A legújabb fejlemények azonban végleg átírták a franchise forgatókönyvét.

Hirdetés

A TheHollywoodReporter értesülései szerint ugyanis az MGM 2013 óta birtokolta a Tomb Raider megfilmesítési jogait, ám mivel idén tavaszig nem sikerült új filmet bemutatniuk (de még csak bejelenteniük sem), a stúdió elvesztette a franchise jogait. Ezzel tehát befellegzett a Vikander-féle verzió folytatásának, a színésznőt pedig nem köti többé szerződés Lara Crofthoz, így várhatóan újracasting fog történni a közeljövőben.

A jogok visszaszálltak Graham King producerhez és a GK Filmshez, akik azonnal licit tárgyává is tették a címet, hogy új otthont találjanak neki. A franchise azonban kelendőbbnek bizonyult, mint azt hitték volna, ugyanis a nagy stúdiók és a streamingszolgáltatók mind azonnal beszálltak az üzleti versenybe, és licitháborúba kezdtek Lara Croft jogaiért. 

Mielőtt a Tomb Raider az MGM-nél landolt volna, a Paramount stúdió már próbálkozott a karakteren alapuló filmekkel. Akkor Angelina Jolie bújt Lara Croft bőrébe, méghozzá két filmben is: a 2001-es Lara Croft: Tomb Raiderben és a 2003-as Tomb Raider: Az élet bölcsőjében. Ezek a filmek összesen 432 millió dollárt hoztak világszerte.

Azért a közeljövőben biztosan kapunk új Tomb Raider tartalmat, igaz csak animációs sorozat formájában. Ez a Netflixre érkezik majd, de hogy mikor, azt még nem tudni.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.