Hirdetés

Az új Batman rendezője nem fog Marvel-filmet készíteni

|

Az okokat is elárulta.

Hirdetés

Matt Reeves már eddig is a nívósabb nevek közé tartozott a hollywoodi rendezők között, köszönhetően az Andy Serkis-féle Majmok bolygója-trilógia utolsó két részének rendezése miatt, és nagy esélyt látunk rá, hogy ezen a hírnéven az új Batman-film sem fog csorbát ejteni. Adja magát a kérdés, hogy Reeves el tudja-e képzelni magát a képregényadaptációk világában, és ha igen, akkor tenne-e kitérőt a Marvel Filmes Univerzumban. A Varietynek adott interjújában ezt a kérdéskört hamar rövidre zárta.

Hirdetés

"Nagyon tisztelem Kevin Feigét és a Marvel filmrendezőket. Azonban, ha őszinte akarok lenni veletek, nem tudom, hogyan tudnék végig vinni egy Marvel-filmet. Nekem ugyanis szükségem van egy bizonyos szintű felfedezésre, ami révén szabadon megtalálhatom a saját utamat. Ha olyasmivel kellene foglalkoznom, aminek alapjai túl szilárdan le vannak fektetve, akkor úgy hiszem, hogy eltévednék. Egyébként azt sem hiszem, hogy boldogok lennének velem."

Bár tisztelettel adózik a másik nagy képregény franchise irányába, Reeves azért kicsit odaszúrt a konkurensnek, követve James Gunn példáját, aki szintén olyan nyilatkozatokat tett a közelmúltban, hogy mennyivel jobban élvezi a Warner égisze alatt végzendő munkát, ahol sokkal nagyobb kreatív szabadságot biztosítanak neki, mint a Marvelnél.

"Egész végig én írtam a forgatókönyvet, és úgy gondoltam, hogy megengedik, hogy elkészítsem. Aztán megkérdezték, hogy meg tudom-e csinálni korhatár nélkül, mire én mondtam, hogy nem. Majd folytattam, hogy megcsinálhatják valaki mással, és egy más valaki megrendezheti, ami már nem lesz korhatáros. De ha én rendezem, akkor az korhatáros lesz. Erre ők úgy voltak vele, hogy oké, ez megéri nekünk, úgyhogy összességében nagyszerű volt a hozzáállásuk."

Gunn fenti nyilatkozata még a tavalyi The Suicide Squad kapcsán keletkezett, azóta pedig a Békeharcos sorozatban hozott össze nem akármilyen cameókat. Ez utóbbival kapcsolatban eloszlatta azokat a tévhiedelmeket, miszerint a DC vagy Marvel filmeknél túlságosan ránéznének a direktorok körmére. Mint mondta, csak olyan aspektusokban tesznek megjegyzéseket, melyek jobbá tehetnék a történetet.

Reevesre visszakanyarodva, neki persze nem kell aggódnia amiatt, hogy a fenti szavai miatt álláskeresésre kellene adnia a fejét, hiszen az ő közreműködésével készül a két Batman spinoff széria, melyek Pingvinre, illetve  Gotham rendőrségére fognak fókuszálni. Reeves és Gunn tehát a saját víziójukban hozhatnak létre saját miniverzumokat a nagy DC-s univerzumon belül, ami egyelőre nagyon jól fest a Warner számára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.