Hirdetés

Majdnem felbukkant a Batmobil a Verdák 3-ban

|

És nem értjük, hogy miért kellett kihagyni.

Hirdetés

Most debütált a mozikban a Verdák 3. része, amely egy picivel ugyan az elvárások alatt, de nagyjából pénzügyileg hozta azt, amit vártak tőle, kritikailag pedig sikerült kisebb meglepetést okoznia és minőségben inkább közelebb áll az első részhez, mint a másodikhoz. Ez az érdem nem kis részt az első, egész estés filmjét dirigáló Brian fee érdeme, akinek elmondása szerint két kultikus autó cameozott volna a filmben.

Hirdetés

A rendező ugyanis a Screen Junkies Newsnak árulta el, hogy egy régi és egy új Batmobil tűnt volna fel egy rövid időre, még a film kezdeti szakaszában.

Korábban volt egy jelenetünk, ami végül nem került bele a filmbe, mivel a történet tovább fejlődött, azonban a történet egy pontján a cselekmény Los Angelesben játszódott. Volt egy olyan jelenetünk, ahol McQueen elment egy színészekkel zsúfolt hollywoodi partira, ahol az öreg Batmobil és az új Batmobil beszélgettek volna egymással. Ők voltak ennek a világnak a színészei.

Ugyan a Verdák filmeket a Pixar leggyengébbjei között szokás számon tarani, kétségtelenül ugyanúgy visszaköszönnek benne a stúdió kreatív megoldásai és poénjai, mint egyéb filmjeikben. A Verdák világa annyiban pedig kétségtelenül izgalmas, ahogy a hétköznapi világot "verdásítják", ez pedig a szériához méltó megoldásnak tűnik, ahogy a sokat szidott második részben Finn McKémbridge-dzsel a James Bond-filmek előtt tisztelegtek. De persze a Batman-rajongó énünk azonnal felteszi a kérdést, hogy melyik Batmobilra vonatkozott az öreg és az új jelző, valamint kik szólaltatták volna meg? Talán az bátran kijelenthető, hogy az öreg a klasszikus, 60'-as évek beli autót takarta vona, ezek után pedig simán elképzelhető, hogy a most elhunyt Adam West adta volna neki a hangot, aki egyébként is rengeteget szinkronizált. Na de az új? Ha a Burton féle filmek Batmobilja szerepelt a kezdeti tervekben, neki Michael Keaton lett volna az ideális, habár ő már szinkronizált az első részben, méghozzá Villám McQueen riválisát, Joe Komposztort. Ha viszont nem, akkor esélyesebb a Christopher Nolan-trilógia tumbler-je, az jobban kivívta magának a kultikus jelzőt, mint a Ben Affleck féle Batmobil (igaz, utóbbinak könnyebb lett volna szemeket adni animáltan), és az is poén lett volna, ha Christian Bale hörög fel pár mondatot, vagy legalább a LEGO Batmant megszólaltató Will Arnett.

De talán majd számíthatunk egy ilyen szuperhősös reflektálásra egy esetleges negyedik részben, hiszen ha a film nem is hoz annyit, amennyit vártak a Disneynél, annyi bizonyos, hogy a merchandisingból ismét befolyik majd legalább 1 milliárd a kasszákba. Vagy talán a Repcsik mintájára kap majd egy szuperhősös leágazást, csakhogy ott is csömört kapjunk a héroszoktól? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.