Hirdetés

Befellegzett a Halálos fegyver 5-nek?

|

Mégsem bírják már a gyűrődést.

Hirdetés

Már vagy 10 éve fel-felmerül Hollywoodban, hogy el kéne készíteni a Halálos fegyver 5. részét. Annak idején - amikor még talán lett volna értelme - maga Mel Gibson lőtte le a projektet, mondván, nem kívánja kiröhögtetni magát nyugddíjas akcióhősként. Azóta többszörösen is rácáfolt a saját szavaira, mivel a The Expenddables 3-ban és a Az utolsó emberigben csak azért is fegyvert ragadott, mostanra pedig már ő is benne lenne az ötödik részben, akárcsak Danny Glover, vagy a rendező Richard Donner. Utóbbi szerint mégis esélytelennek tűnik az ötödik rész elkészülte.

Hirdetés

A közel 90 éves rendező ugyanis a Maltin on Movies poddcastben volt vendég, ahol őszintén beszélt a filmről.

Készen állok egy ötödik részre. Halálos befejezés (Lethal Finale) lenne a címe, és nagyon sötét hangulatú. Rajtra készen állunk a forgatással, de a Warner csak a szokásos trükkjeit veti. Pontosabban nem is a Warner, hanem a fickó, aki a stúdiót vezeti, aki remek ember, de a jogi osztályon olyan emberek ülnek, akik a lehető legkontraproduktívabb módon tárgyalnak. Be kellene küldeni őket egy stúdióba, hogy producerekkel, rendezőkkel és színészekkel dolgozzanak együtt, és megtanulják, hogyan is készül egy film,az aztán lehetne tárgyalni. De ez az egész már-már rettentő kínos. És pocsék, mivel ott van ez a csodálatos író, Channing Gibson [csak névrokona Mel Gibsonnak - a szerk.], aki a negyedik részt is írta és most is van egy remek történetünk. Sötét, de szerettem volna érzelmesen pontot tenni a sorozat végére, viszont nem hiszem, hogy ez valaha is meg fog történni. Megszakad a szívem.

Kicsit a miénk is, viszont érthető módon vannak a rajongókban kételyek. Egyrészt az említett negyedik rész is már 20 éve készült, a Donner által emlegetett sötét, érzelmes tónus is kicsit idegennek hat, ráadásul ő is már lassan a 90-et, Danny Glover pedig a 80-at tapossa, így valahol érthető a Warner is, hogy nem meri megkockáztatni azt, hogy valamelyik stábtag a forgatás során feldobja a pacskert. Arról nem is beszélve, hogy ugyan rengeteg potenciál rejlik abban, hogy a két nyugdíjas rendőr, Murtaugh és Riggs még egyszer, utoljára összeállnak valamilyen nagy bulira, a címéhez hasonlóan élesen elütne a korábbi epizódoktól (ahogy szinkronban sem hallhatjuk már Kránitz Lajost zsörtölődni). De ha meg is valósul és nem sikerül valami jól, akkor kissé beárnyékolná a korábbi dicső négyes árnyékát. 

Viszont lehet, hogy a Warner fejesei ezt a nyilatkozatot meghallva mégiscsak áldásukat adják a filmre - elvégre tavaly egész jól kerestek - és ha Donnernek még lesz kedve hozzá, akkor megvalósul. Szerintetek érdemes lenne folytatni és lezárni kedvenc zsarupárosunk kalandjait, vagy jó volt ez úgy, ahogy 20 éve a negyedik részben lezárult?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.