Hirdetés

A Warner Bros. 2017-es bevétele 5 milliárdra duzzadt

|

Pénzügyileg kiemelkedően jó évet zárhat a Warner Bros. Pictures idén.

Hirdetés

A Warner Bros. Pictures sikeresen átlépte az 5 milliárdos éves bevételt, amit története során eddig ezen kívül még csak egyszer sikerült. Ez viszont koránt sem jelenti azt, hogy a korábbi években pénzszűkében lettek volna, hiszen már 9 éve egyhuzamban mindig 4 milliárd fölötti összegek folytak be hozzájuk, ami már önmagában rekordnak számít a filmiparban. A rekordértékű friss bevételi adatokról Sue Kroll, a Warner Bros. marketing és terjesztésért felelős elnöke számolt be.

Hirdetés

A stúdió filmjei idén a cégen belül is rekordot állítottak fel, hiszen öt olyan alkotásuk is volt, amelyek 500 millió dollárnál többet kaszáltak a pénztáraknál. A listát a Wonder Woman vezeti 821.7 millió dollárral, amit az AZ követ a maga 694.1 milliós bevételével. A harmadik helyen a nemrég bemutatott Igazság Ligája áll 570 millióval, míg a dobogóról épphogy lecsúszva a Kong: Koponya-sziget büszkélkethet az 566 milliós bevételével. Végül, de nem utolsó sorban Christopher Nolan világháborús drámájának, a Dunkirknek sikerült átlépnie az 500 milliós határt, amit plusz 25 millióval még meg is fejelt.

Kroll ezekkel a szavakkal köszönte meg a filmeken dolgozók munkáját:

"Ámulatba ejt, hogy sikerült elérnünk ezt a rendkívüli mérföldkövet ennek a csodálatos évnek a végén. Hihetetlenül magasfokú munkát igényel az, hogy egy éven belül átléphetővé válljon az 5 milliárd dolláros bevétel mind a terjesztési osztályok részéről, mind pedig a tehetséges filmkészítők és színészek részéről, akikkel volt szerencsénk együtt dolgozni. Gratulálok mindenkink, aki osztozik a sikerünkben."

Ezek közül ti melyik filmekre váltottatok jegyet?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.