Hirdetés

Imádják a kritikusok a Fekete Párducot

|

Lezajlott a következő Marvel film, a Fekete Párduc hollywoodi bemutatója és bár a kritikusok teljes cikket az embargó miatt még nem közölhettek, Twitteren nagyon röviden elmondhatták a véleményüket. Ezek alapján nem fogunk csalódni!

Hirdetés

Az Amerika Kapitány: Polgárháborúban bemutatkozott karakternek nincs könnyű dolga önálló filmjével, hiszen a mindenki által várt Bosszúállók: Végtelen háború előtt kell bizonyítania, ráadásul annak befolyása nélkül, hiszen a készítők szerint nem egy felvezetést láthatunk majd. A Ryan Coogler rendezésében készült Fekete Párduc a címszereplőt, T'Challát alakító Chadwick Boseman mellett olyan színészeket tömörít, mint Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o, Martin Freeman, Andy Serkis, Forest Whitaker, Angela Bassett és a Tűnj el! sztárja, Daniel Kaluuya. 

Hirdetés

Most, hogy megtörtént a film bemutatója, a kritikusok is elmondták röviden a véleményüket a Marvel legújabb nagy dobásáról és a benne szereplőkről. A rövid vélemények megegyeznek abban, hogy a Fekete Párduc lenyűgöző lett, látványos és a méltatják a történetet, zenei világát is. Ami a színészeket illeti, szinte mindenki kiemeli a főszereplő ellenfelét, Erik Killmongert játszó Michael B. Jordant, valamint az Okoyét alakító Danai Gurirát. Íme az első kritikusi reakciók a filmről: 

Chris E. Hayner, IGN

"Nem árulhatok el sokat a Fekete Párducról. Azt viszont elmondhatom, hogy az akciót és a kalandot össze sem lehet vetni a film sztorijával és lelkével. Imádtam. Alig várom, hogy újrázhassak." 

Adam B. Vary, BuzzFeed

"A Fekete Párduc egyszerűen csodálatos. Ryan Coogler arra használt egy szuperhősös filmet - egy rendkívül szórakoztatót! -, hogy mély gondolatokat tárjon fel és képeket tárjon elénk a fekete kiválóságról, amit nagyon ritkán tesz meg egy ekkora hollywoodi film. Wow wow wow!"

David Ehrlich, IndieWire

"A Fekete Párduc olyan, mint egy Marvel film, csak jobb. Az akció nagyon kiszámítható, de ez az első Marvel Filmes Univerzum darab, melynek valódi identitása, története és zeneisége van. Wakanda ÉL. Az egész stáb nagyszerű, de a hölgyek (és a háborús orrszarvúk) ellopják a műsort - Danai Gurira!"

Steven Weintraub, Collider

"A Marvel a Fekete Párduccal is megcsinálta. Rendkívül lenyűgözött a történet és a rendezés. Michael B. Jordan fantasztikus gonosz, a legjobb egészen Loki óta. Danai Gurira egy rakás hátsót szétrúg, és imádtam minden pillanatát. Komoly kasszasiker lesz."

Jen Yamato, LATimes

"A Fekete Párduc hihetetlen, kinetikus és céltudatos. Egy szuperhősfilm arról, miért fontos a képviselet és a személyazonosság, és milyen tragikus, amikor ezeket a dolgokat megtagadják. Az első Marvel-film valami valódiról. Michael B. Jordan Killmongere könnyekre fakasztott, pedig ő az ELLENSÉG."

Nico Kayden, Heroic Hollywood

"Őszintén szólva, a Marvel Studios folyamatosan emeli azt a bizonyos lécet. A Fekete Párduc a legkirályabb film, amit láttam. Több annál, minthogy egy problémákkal teli ember igyekszik megtalálni a helyét a világban szuperhősként. Együtt tudsz érezni a karakterekkel és az akció elképesztő."

Erik Davis, Fandango

"A Fekete Párduc kivételes - a Marvel Filmes Univerzum James Bondja. Sosem láttatok még ehhez hasonlót szuperhősfilmben - merész, gyönyörű és intenzív, de olyan mélysége és szellemisége van, amihez foghatót még nem lépett a Marvel. 100%-ban afrikai és fantasztikus. A legjobb része az, hogy hogyan oldja fel ezt a mély, érzelmes és komplex sztorit családi kötelékekről és a törzs védelméről. Míg sokak számára Michael B. Jordan lesz a leginkább kiemelkedő, a kedvenceim Danai Gurira és különösen Fekete Párduc testvére, Letitia Wright voltak. Ez egy közönségfilm. Tömeggel nézd, mert hangosak lesznek. Ez egy nagyon büszke film, és bízom benne, hogy kasszákat fog robbantani, megnyitva az utat egy még szebb jövő számára."

Peter Sciretta, SlashFilm

"A Fekete Párduc egyik korábbi Marvel-filmhez sem fogható. Egy vizuális ünnep. Wakanda elképesztően van megvalósítva, és a gonosznak tényleg van érzelmi motivációja. A Marvel legtöbb politikát tartalmazó filmje. Annyira jó."

A Fekete Párduc február 15-én kerül a hazai mozikba. Addig is nézzétek meg újra a szinkronos trailert is és iratkozzatok fel a csatornánkra:

Forrás: Marvel Magyarország

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.