Hirdetés

A Bosszúállók egyik sztárja lett volna eredetileg Hellboy

|

A színész egy podcastben mesélte el, hogyan került képbe a Pokolfajzat szerepére.

Hirdetés

Ha meghalljuk a nevet, Hellboy (vagy magyarul a kevésbé hangzatos Pokolfajzat), egyből vagy a képregények jutnak eszünkbe, vagy pedig a két színész, aki megformálta a karaktert. Az első (akit manapság már eredetinek is becéznek) Ron Perlman volt, aki a Kemény motorosokkal vagy éppen az Alien 4-gyel szerzett magának nevet a piros ördög mellett, míg a második a Stranger Things pocakos seriffje, David Harbour, aki az egyetlen pozitívum volt az idei vérszegény rebootban. Ők ketten közel tökéletes Hellboy-t formáztak meg, így felettébb furcsa volt, mikor a Bosszúállók mozik egyik szereplője elmesélte, hogy őt is megkörnyékezték ezzel a szereppel.

Hirdetés

Még a 2004-es filmre keresték a megfelelő színészt a címszerepre, és persze nagy volt az egyetértés Perlmannel, de a rendező/forgatókönyvíró Guillermo del Toro előtte egy másik aktort is megkörnyékezett, nevezetesen magát Jeremy Rennert. Őt Sólyomszemként ismerheti a nagyközönség (a kisközönség pedig csupa fantasztikus kisköltségvetésű filmből, mint például a Tolvajok városából, a Wind Riverből vagy éppen A bombák földjénből). Egy rendkívül karakteres, karizmatikus színészről beszélhetünk, akinek utánozhatatlan humora és tekintélyes kiállása teszi minden szerepét felejthetetlenné, viszont pont a Pokolfajzat karakterét egyáltalán nem tudtuk volna vele elképzelni. Egyszerűen nincs meg a kellő rátermettsége és fizikai fellépése, hogy egy ennyire nagy izomagyat jól megformáljon a vásznon. És többek között ezért dobbantott ő is.

Renner legutóbb a Life is Short című Justin Long (Die Hard 4.0, Agyar) által üzemeltetett podcastben mesélt erről a felkéréséről bővebben is, és döntésével kicsit sem tudunk vitatkozni. A színész így nyilatkozott:

"Épp a forgatókönyvet olvastam, és egyre csak azon járt az eszem, hogy kicsit sem értem ezt az egészet. Nem tudtam kötődni hozzá. Mondom magamnak, nem látok bele ebbe a karakterbe, így nem is tudtam volna hitelesen eljátszani, szóval végül nemet mondtam. (…) Viszont nincs bennem megbánás, egy csepp se. Legtöbbször ilyenkor 'milyen jó, hogy nem vállaltam el' érzésem van, és ezzel mindig kiegyezek. Itt most nem csak a Hellboy-ról van szó, vagy mi is volt az, és egyáltalán nem azt mondom, hogy ez a film jó-e vagy rossz, nem erről van szó. Egyszerűn én nem illettem ebbe bele."

A Renner-rajongók persze szívesen megnézték volna kedvencüket ebben a szerepben is, viszont a mi szívünk még mindig Perlman felé húz - de tegyük hozzá, még Renner is sokkal jobb választás lett volna, hiszen a stúdió köztudottan Vin Dieselt szerette volna felkérni erre a szerepre, ám del Toro (szerencsénkre) hallani sem akart erről az ötletről.

Ti megnéztetek volna egy Renner-féle Hellboy-t?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.