Hirdetés

Christopher Nolan felügyelete alatt készül a Bond 25?

|

Ha rendezője nem is, producere még lehet a 007-es legújabb kalandjának.

Hirdetés

Nem rég már írtuk, hogy a James Bond franchise jogai a Spectre-vel lejártak és most nyílt aukció kezdődött a jogokért a stúdiók között. Igaz, a jogokat birtokló EON productions első körben csak 1 filmre adná el a vodka-martinit vedelő titkos ügynököt, de ha működik a párosítás, akkor ezt egy hosszabb távú megállapodás követheti. Ugyan a Daniel Craig éra filmjeiért felelős Sony Pictures minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy ez a továbbiakban is így maradjon, a legújabb pletykák szerint végül a jogokra régóta ácsingózó Warner szolgálatába állhat Őfelsége titkos ügynöke.

Hirdetés

A film imdb oldalán ugyanis feltűnt a Syncopy neve, amely Christopher Nolan produkciós cége és két kivétellel eddig mindegyik filmjüket Nolan rendezte. Azok a bizonyos kivételek Az Acélember és a Transzcendens voltak, de előbbi ötlete Nolantől származott, utóbbit pedig a rendező korábbi operatőre, Wally Pfister rendezte. Nyilván, ez még önmagában semmit sem jelent, hiszen az imdb-t akárki szerkesztheti, és az egyik rajongói oldal kérésére a filmes adatbázis üzemeltetői röviden megerősítették, mely szerint az információ valós. Ha ez tényleg így van, akkor valószínűleg idő előtt kipattant a hír és csak szűkszavúan tudtak reagálni.

Mint az köztudott, Christopher Nolan hatalmas rajongója a szériának és filmjeiben többször is idézgetett ezekből: az Eredet harmadik álomszintje a kedvenc epizódja, az Őfelsége titkosszolgálatában előtt tiszteleg, míg A Sötét Lovag - Felemelkedés repülős nyitányában A magányos ügynök című Timothy Dalton fejezet hasonló nyitó szekvenciája előtt rótta le tiszteletét. De ugyanez igaz visszafelé is, hiszen a Skyfallra - a rendező, Sam Mendes szerint - nagy hatással volt Nolan 2008-as A Sötét Lovagja.

Persze ettől függetlenül egyelőre ezt még erősen kezeljük pletykának, amíg nem érkezik egy hivatalos megerősítés a sorozat felett bábáskodó Barbara Broccoli és Michael G. Wilson párostól, esetleg Nolanéktől, vagy a Syncopytól és a Warnertól, akikkel Nolan legendásan jó együttműködést tudhat magáénak. Ugyanakkor sok minden más is klappolna, ha ez igaz: Nolannek a hamarosan bemutatásra kerülő Dunkirk-öt követően nincs újabb filmterve, régi vágya rendezni egy epizódot és már többször szóba került a neve az elmúlt években, a jogok más stúdióhoz való vándorlása pedig szintén ezt húzza alá. Mindamellett Nolannek is kihívás lenne, hogy egy olyan franchise-hoz teheti hozzá a magáét, amelyet nem ő alapozott meg.

Kérdéses még továbbá, hogy Daniel Craig végre rábólint még egy epizódra (azt a Spectre szálat illendő lenne lezárni Blofelddel együtt), vagy új 007-est avatunk? Ha a Syncopy beszállt a gyártásba Nolan megtudja állni, hogy csak producerként szóljon bele a filmbe? És tegyük hozzá, hogy ahol a neve eddig csak producerként volt feltüntetve, az nem feltétlenül sült el jól, kritikailag legalábbis semmiképp sem. Mindenképpen várjuk, hogy milyen irányba halad tovább Mr. Bond sorsa az elkövetkezendőkben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.