Hirdetés

Denis Villeneuve megbékélt a filmek párhuzamos forgalmazásával

|

A Dűne rendezője tavaly decemberben még bírálta a Warner Bros.-t a 2021-es forgalmazási stratégiája miatt.

Hirdetés

Tavaly decemberben nagy port kavart a Warner Bros. azon döntése, hogy a 2021-es filmjeit párhuzamosan fogja forgalmazni a mozikban, illetve saját streamingplatformján, az HBO Maxon. Olyan rendezők keltek ki a stúdió ellen, mint Christopher Nolan - aki most szabadúszóként próbálja eladni új második világháborús projektjét - vagy a Dűne rendezője, Denis Villeneuve. Míg előbbi művész lehet tovább áll a Warner Bros.-tól, addig utóbbi úgy tűnik, hogy időközben megbékélt a fejesek döntésével.

Hirdetés

Villeneuve a napokban adott interjút a Deadline-nak, amiben már jóváhagyásáról tett tanúbizonyságot a Dűne "végleges" duális premierje kapcsán, ami október 22-re esedékes az Egyesült Államokban.

"A jó hír, hogy végre meg fog jelenni a Föld mozitermeiben, valamint az USA-ban egyszerre a mozikban, illetve streamingen. A mostani ellenség továbbra is a pandémia. Hihetetlenül nehéz most a mozitulajdonosoknak, és mindenki másnak is, de egyetértek most már a Legendaryvel, hogy ideje bemutatni a filmet. Már így is egy évet csúsztattunk a premieren biztonsági okokból. Viszont most, hogy az oltások előrehaladott állapotban vannak, már sokkal biztonságosabb bemutatni a filmet. Tavaly, amikor a halasztás mellett döntöttünk, tisztában voltam vele, hogy az a biztonságról szólt. Ettől még szomorú voltam, mert úgy hittem, hogy cserbenhagyom a nézőket. Mindig van valami örömteli abban, amikor egy új film debütál a mozikban. Ezúttal pedig már számunkra is megérett az idő a premierre."

Az elmúlt hetek bevétel adatai afelé tendálnak, hogy a nézők valóban bátrabbak már, ami a moziba járást illeti, hiszen a Free Guy és a Shang-Chi is szépen termelt a kasszáknál (továbbra is a világjárványt figyelembe véve). Ugyanakkor a Warner Bros. filmjei pont az ellenkező tendenciát mutatják, hiszen a The Suicide Squadot hiába szerette a kritikusok és nézők többsége, a mozikasszáknál csúfos kudarc lett - ellenben az HBO Maxon a legnézettebb tartalom volt augusztusban. Egy hasonló fiaskót nem valószínű, hogy szívesen elkönyvelne a Warner Bros. egy olyan költséges projekt esetében, mint a Dűne.

Remélhetőleg az október végi premierig kitalálják a szimultán forgalmazás arany középútját, amivel a Dűne is abba az elit klubba tartozhatna, amely filmek 2021-ben nyereséges tudtak lenni a bevételi adatok alapján. Máskülönben akár még a második rész is veszélybe kerülhet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.