Hirdetés

Christopher Nolant nem zavarja, ha mobilról nézed a filmjeit

|

A rendező szerint a mozizás ebben az esetben is befolyásolja a filmélményt.

Hirdetés

Az okostelefonok megjelenésével óriásit ugrott előre a mobilpiac, ami a fogyasztói szokásokat is jócskán megváltoztatta. Az elmúlt évtizeded nézve valószínűsíthető, hogy több videós anyag született, mint a filmtörténelem során összesen. Ezek a többségében amatőr felvételek meg is találták a helyüket az olyan platformokon, mint a YouTube és hasonló közösségi oldalak. A streaming terjedésével az otthoni mozizás egyszerűbbé vált, mint valaha, ráadásul nem is feltétlenül van szükségünk TV-re ahhoz, hogy filmezhessünk egyet.

Hirdetés

Sokak számára persze ördögtől való dolog, hogy egy tableten, netán mobilon bökjünk a lejátszás gombra. Több filmes is hangoztatta már ezzel kapcsolatban a véleményét, természetesen a klasszikus mozizás pártját fogva. Most Christopher Nolan tett meglepő nyilatkozatot a témában, aki szerint nyugodtan használhatjuk filmezésre a mobilunkat. Nolant kérdés nélkül a szakma sznobjai közé sorolnánk, ezért is furcsa elsőre ez a megnyilvánulása, de a rendező magyarázata szerint, ha előtte már moziban is láttuk a filmet, akkor a kettő együtt kiegészítheti egymást.

"'Többször is tettek fel nekem ahhoz hasonló kérdéseket, hogy van-e problémám azzal, ha bizonyos emberek telefonon nézik meg mondjuk a Dunkirköt? Az az igazság, hogy nincs. Méghozzá azért nincs, mert elsődlegesen mozis bemutatót kap a film. Ha ez az élmény megvolt, akkor utána nézheti az ember egy iPad-en is a filmet, hiszen pontosan tudja, hogy milyen lenne átélni azt nagyvásznon, és képes ehhez igazodni. Teljesen máshogy áll hozzá az ember egy iPad-es sorozatnézéshez, mint egy filmnézéséhez."

Olyan nagyon tehát nem hazudtolta meg magát Christopher Nolan, hiszen kiállt amellett, hogy a mozi a filmek elsődleges platformja és minden más csak utána jön. Azért kíváncsiak lennénk arra, hogy mit gondol azokról az emberekről, akik eleve csak okoseszközön néznek filmeket, és kihagyják a mozis köröket. A rendező legutóbbi filmje, az idén bemutatott Tenet december 15-én digitális és lemezes kiadásokban is elérhetővé válik. Ti min fogjátok megnézni?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.