Hirdetés

Első képen Dan Stevens, mint Charles Dickens

|

A Légió valamint A Szépség és a Szörnyeteg címszereplőjének karácsonyi mozija is életjelet adott magáról.

Hirdetés

Mint Dan Stevens magyarországi képviselője/helytartója mérhetetlenül örülök, hogy a filmesek kezdik felfedezni a brit színész tehetségét és mernek is arra építeni. A Fox pszichedelikus képregény sorozata, a Légió egyértelműen az ő jutalomjátéka, a jelenleg a világ mozipénztárait ostromló A Szépség és a Szörnyetegben pedig a maszk és CGI rengetegből is képes volt kitűnni és szerethetővé tenni a bestiát, hovatovább plusz rétegekkel felruházni. Az sem elhanyagolható tény, hogy a filmnek garantáltan összejön az 1 milliárdos bevétel világszerte, ami még az olyan, lényegesen nagyobb star powerrel rendelkező jóbarátainak sem jött (még) össze, mint Eddie Redmayne (Legendás állatok és megfigyelésük - 812 millió), vagy Benedict Cumberbatch (Doctor Strange - 677 millió), habár az igazsághoz hozzátartozik, hogy Stevens filmjét elsősorban a 25 éves kultusz és a kiadós nosztalgia segítette, ami így is nagyot dobhat a karrierjén és nagyobb figyelem irányulhat egyéb projektjeire. Most például egy sajátos, az életrajzi és fikciós elemeket vegyítő mozival jelentkezik, amelyről az Entertainment Weekly hozta le az első képet.

Hirdetés

Már a karrierjét taglaló írásában szóba került a The Man Who Invented Christmas, amelyben magát Charles Dickenst formálhatja meg. A színészt nem nagyon kellett győzködni arról, hogy vállalja el a szerepet (különösen nem három szellemnek), már csak azért sem, hiszen végzettségét tekintve maga is irodalmár és jelennek meg publicisztikái a barátaival közösen alapított The Junket magazinban.

Ez egy rendkívül kísérteties, érdekes és vicces darab... Úgy vélem, hogy ez egy teljesen friss megközelítése, különösen Angliában, ahol Dickenst piedesztálra emelik. Pedig ez a gyerekes, játékos ember képes volt átvedleni egy meglehetősen kellemetlen figurává.

Színésztársai pedig a szakma két élő legendájának számítanak. A nemrég Dragomán György regényéből készült A fehér királyban látható, de sokaknak a Trónok harca főverebeként elhíresült Jonathan Pryce alakítja Dickens apját, míg a tavaly az Emlékezz!-ben megrendítő alakítást nyújtó egykori von Trapp ezredes, azaz Christopher Plummer Dickens főművének, a Karácsonyi éneknek az antihősét, Ebenezer Scrooge-ot formálja meg. Bharat Nalluri (Miss Pettigrew nagy napja) filmje ugyanis azt meséli el, hogy a megtört és depressziós Dickens miképp írta meg élete főművét.

Dickens olyan állapotba kergette magát, hogy megidézte ezeket a karaktereket. Amikor Scrooge megjelenik, kísérti és kigúnyolja őt. Ez egy rendkívül érdekes dinamika.

- vélekedett a színész. A Stevens által dicsért forgatókönyvet a Mozart in the Jungle sorozat szkriptjéért is felelős Susan Coye jegyzi, a premier pedig - stílszerűen - valamikor karácsony tájékán esedékes. A fentiek alapján szép reményeket táplálhatunk a film irányába.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.