Hirdetés

David Cronenberg szerint sokan elhagyják majd a mozit az új filmjének első öt percében

|

A rendező felkészült rá, hogy a Crimes of the Future nyitánya megfekszi a Cannes-i nézőközönség gyomrát.

Hirdetés

Azt már a Crimes of the Future első trailere is sejtette, de aztán a második előzetes még inkább, hogy David Cronenberg új filmje egy olyan testhorror élményt fog nyújtani, mely sokaknál kiveri majd a biztosítékot. Cronenberg pedig tapasztalt szakemberként tisztában is van vele, hogy potenciálisan nem minden néző fogja végignézni a filmjét, főleg nem a közelgő Cannes-i Filmfesztiválon.

Hirdetés

A rendező az Indiewire-nek vázolta fel, mire is számít a francia filmfesztiválon.

"Számítok kivonulásra Cannes-ban és ez önmagában egy nagyon különleges dolog. Akad néhány nagyon erős jelenet. Igazából biztos vagyok benne, hogy a film első öt percében többen is kisétálnak a teremből. Fogadni mernék rá. Néhányan, akik látták már a filmet, azt mondták, hogy szerintük az utolsó 20 perc nagyon megterhelő lesz a nézők számára, és sokan ott fogják hagyni a filmet. Valaki arról számolt be, hogy majdnem pánikrohamot kapott. Az emberek mindig kisétálnak Cannes-ban, és az ülések köztudottan kattognak, amikor felállnak, mivel az ülések a háttámlának csapódnak. Úgyhogy csak hallod, hogy katt, katt, katt."

Cronenberget láthatóan nem zavarja ez a nézői reakció, sőt, mintha perverz módon még élvezetét is lelné benne, hogy kiakaszthatja a közönséget. A Crimes of the Future-ben a testhorror királya visszatér a gyökereihez, és egy olyan jövőt mutat be, melyben egy előadóművész fura szerveket kezd el növeszteni a testén, saját metamorfózisát pedig a széles közönség számára is prezentálja. A filmben Viggo Mortensen, Kristen Stewart, Lea Seydoux, Don McKellar és Scott Speedman szerepelnek. Az amerikai premiert június 10-re tűzték ki.

Ti várjátok már Cronenberg új, polgárpukkasztónak ígérkező filmjét?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.