Hirdetés

DC-pletykahullám Batmanről, Jokerről, Harley Quinnről és az Igazság Ligájáról

|

A Batman nem a DC Bővített Univerzum része és nem Ben Affleckkel jön, rendezőre talált Joker és Harley Quinn közös filmje, kivágtak egy teljes karaktert az Igazság Ligájából és még sok más a változatosság kedvéért.

Hirdetés

Tegnap dobta le a bombát a Deadline, miszerint Martin Scorsese felügyeletével Joker eredetfilm készül a DC Bővített Univerzum nagy egészén kívül, így Jared Leto helyett egy fiatalabb színészt terveznek beválogatni a címszerepre. A gondolattal többé-kevésbé megbarátkoztak az emberek, elvégre egy új banner alatt olyan sztorikat is vászonra tudna vinni a stúdió, melyek valamiért a DCBU részeként nem működnének. Mindez kicsit több mint egy napja volt, és azóta megállás nélkül áll a bál a Warner Bros. háza táján a folyamatosan érkező híresztelések miatt, amikből annyi összegyűlt, hogy egy teljes összefoglalót szentelünk neki. 

Hirdetés

JOKER AND HARLEY QUINN

Az NBC műsorán futó "This Is Us" című drámasorozat rendezői és producerei, valamint a 2011-es "Őrült, dilis, szerelem" című filmet jegyző Glenn Ficarra és John Requa állítólag a tárgyalások végső szakaszában járnak, hogy elkészítsék a Joker és Harley Quinn karaktereire fókuszáló, egyelőre hivatalos cím nélküli produkciót.

A The Hollywood Reporter jelentése szerint Jared Leto és Margot Robbie visszatérnének szerepeikben, akikkel a Suicide Squad - Öngyilkos osztagban találkoztunk először. A bennfentesek azt mondják, hogy a projekt az Osztag második bevetése után kerülne a mozikba, aminek ezzel felgyorsították az előkészületeit és a rendező megtalálását. Ugyanez a helyzet a Joker és Harley Quinn-nel is, a Warner igyekszik mielőbb megkötni a szerződéseket.

A filmet úgy írják le, mint egy "bűnöző szerelmi történet" a Batman-sztorik két gyilkos mániákusával, ami "őrült és csavaros. A Harry és Sally némi kábítószerrel megfűszerezve." Ha már a tegnap bejelentett előzményben nem Leto ölti magára a Bűn Bohóc Hercegének szerepét, cserébe nem kell nélkülöznünk az elkövetkezendő években őt sem, hiszen a saját spin-off mozijuk mellett visszatér a Suicide Squad 2-ben és a David Ayer rendezésében készülő Gotham City Sirens-ből sem fog kimaradni, melyben Robbie lesz az egyik főszereplő.

THE BATMAN

Scorsese Jokerével úgy hírlik, egy teljesen új vonalat alakít ki a Warner Bros. Pictures, ahol a DC Bővített Univerzumtól elkülönülő tartalmak foglalnának helyet. Kapaszkodjatok: A THR szerint Matt Reeves Batman-filmje sem az Igazság Ligája univerzumában fog játszódni, más időszakban és Ben Affleck helyett egy másik - fiatalabb - színésszel tervezik elkészíteni a denevérmozit. Mindez erősen pletykaként kezelendő, mivel a bekezdést törölte az eredeti forrás a cikkből, majd kiegészítette a következővel:

"A hír egy korábbi verziója szerint Reeves The Batman-je a Warner Bros. új bannere alatt készül egy új színésszel a címszereplő bőrében, de egyelőre nem világos a projekt sorsa."

Magyarán megint nem tartunk sehol, pedig az elmúlt hetekben kezdtek jól alakulni a dolgok: Affleck a San Diego Comic-Conon eloszlatta a leváltásáról szóló pletykákat és elmondta, hogy addig marad a köpenyes igazságosztó szerepében, amíg azt a stúdió szeretné, majd felröppentek a hírek, miszerint a színész végre aláírt Reeves tervezett Batman-trilógiájára. Persze ha ezek a filmek nem a DC Bővített Univerzum részét képeznék, attól még Affleck maradhatna Bruce Wayne az Igazság Ligája folytatásaiban, de már nagyon jó lenne valami biztosat is tudni. A THR mindenesetre nem arról ismert, hogy csak úgy dobálóznak az információkkal, tehát biztos van valami alapja az előző bekezdésben részletezett híreknek. 

IGAZSÁG LIGÁJA

A DC Bővített Univerzum következő darabjával kapcsolatban van mindenféle jellegű infónk. Az IMDb-re elvileg kikerült a film soundtrackje címekkel és előadókkal együtt, a felsorolt számok között pedig szerepelt egy "Unite the Seven" című dal is, amely erősen utal arra, hogy a hatos felállás kiegészül majd még egy hetedik taggal, ahogy azt korábban is ígérték. Egyelőre Batman, Superman, Wonder Woman, Aquaman, Flash és Cyborg karaktereinek felbukkanását tudjuk biztosan, de ha - az azóta eltávolított - "Unite the Seven" valóságos, akkor a közönség számíthat némi meglepetésre. (A screenshotot itt találjátok, és mint látható, az Imagine Dragons fogja előadni a szóban forgó számot.)

A Batman On Film arról számol be, hogy a Jesse Eisenberg által alakított Lex Luthornak egyáltalán nem lesz szerepe a közelgő csapatfilmben, annak ellenére, hogy a Batman Superman ellen: Az igazság hajnalában közös jelenete is volt Steppenwolf-fal, a Liga első gonoszával. Bár Eisenberg visszatérése korábban hivatalos megerősítést nyert, de a jelenetei jó eséllyel végezhetik végül a vágószoba padlóján, hiszen az utómunkálatok gőzerővel zajlanak a Zack Snyder helyét jelen pillanatban betöltő Joss Whedon-nal. Ezt persze kezeljük csak pletykaként. 

JUSTICE LEAGUE DARK

A DC univerzum olyan természetfeletti karaktereit vonultatná fel élőszereplős verzióban a Justice League Dark, mint Constantine, Swamp Thing, The Demon, Deadman és Zatanna. Néhány hónapja Doug Liman rendező otthagyta a projektet, jelen állás szerint pedig az "Az" című horrort jegyző Andrés Muschietti tölheti be Liman üresen maradt pozícióját. A THR még júniusban azt állította, hogy a JL Dark és Joss Whedon Batgirl-je biztosan helyet kapnak a következő évek DC filmes felhozatalában, ám a Variety riportere úgy tudja, hogy a Warner vezetősége nem volt elégedett a filmmel kapcsolatos ötletekkel, ezért minden visszaállt a kezdeti fázisba, és teljesen újraírják a forgatókönyvet.

Nagyjából így áll a helyzet jelenleg, de biztosak vagyunk benne, hogy a következő napokban sem maradunk fejlemények nélkül. Ti mit gondoltok ezekről a hírekről, pletykákról? Kit látnátok szívesen az Igazság Ligája hetedik tagjaként? Örültök, hogy Joker és Harley karakterei ennyire előtérbe kerülnek a DCBU jövőjében? Mit szólnátok, ha tényleg külön univerzumban játszódna a Batman-film? Írjátok meg a véleményeteket hozzászólásban!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.