Hirdetés

A DC nyitott lenne a korhatáros filmekre

|

Talán idővel a DC háza táján is folyni fog a vér és szakadnak a végtagok?

Hirdetés

Kezdésnek rögtön egy olyan kijelentés következzék, amiért megkapom/kapjuk a Marvel-bérenc jelzőt: a DC továbbra is a többi Marvel-film után kullog és azok sikeres hozzátevőit próbálja majmolni. Az Acélembernél még úgy ahogy működött a Marvel könnyedségével szembeállított komorság, a Batman Superman ellen azonban már az univerzumépítés terhe alatt nyögött, míg a Suicide Squadban megpróbálták A galaxis őrzői lazaságát átültetni a saját kis világukba (és ezt még megfejelték egy stáblistás jelenettel, amitől korábban elhatárolódtak). Most pedig a magasabb korhatár vonatra próbálnának felszállni.

Hirdetés

Már tavaly megkapták ezeket a vádakat, amikor is a Deadpool óriási sikerét követően bejelentették a Batman Superman ellen korhatáros rendezői változatát és mindezt még Zack Snyder filmjének moziba kerülése előtt. Ehhez pedig vegyük hozzá, hogy ez a brutalitás jószerivel csak pár CGI vércsepp képében bukkant fel. Most a Logan kolosszális sikere kapcsán a The Wrap nekik szegezte a kérdést, hogy ezek után a DC-től számíthatunk valaha is hasonlóan brutális filmre.

Teljesen biztos... a megfelelő karakterekkel.

Vagyis ne feltétlenül számítsunk arra, hogy egy bedühödött Superman koponyákat roppant szét. Ha pedig a fent felsorolt példákat vesszük, félő, hogy a DC-Warner megint rossz konzekvenciákat von le. Bár mind a Deadpool, mind a Logan ultra erőszakos volt, ez a koncepció része volt, és mind a narratíva, mind a karakterek indokolták, ahogy ezt a Suicide Squad is igényelte volna, ezért nem is csoda, hogy a második részt már R-ratedre akarja a Warner, és valószínűleg nem véletlenül környékezi meg éppen Mel Gibsont.

Ha van olyan közelgő DC-film, amely mindezt indokolhatja, akkor az pont a Ben Affleck-féle Batman-mozi, hiszen a Sötét Lovag jelenetei Az igazság hajnalában már sokszor karcolták a magasabb korhatár besorolást, egy az Arkham játékokhoz hasonlatos mozi esetében pedig valóban szükség lenne erre, hogy vissza tudják adni akár Batman nyers természetét, akár az ellenfelei fenyegető mivoltát. Csupán félő, hogy az így is temérdekszer átírt szkriptet direkt ezért még egyszer feljavítják.  

Egyébként a Fandango ennek kapcsán felmérést végzett az olvasói körében és 71%-uk több korhatáros képregényadaptációt szeretne látni, a Deadpool és a Logan után pedig a megkérdezettek 86%-a brutálisabb X-Men filmeket. Mindenesetre a Fox valóban ráállt a merészebb ábrázolásra (már a 2013-as Farkas és a tavalyi X-Men: Apokalipszis rendelkezett durvább momentumokkal), ami pont egy olyan alternatívát tud nyújtani a Marvel Univerzum matinéival szemben, amivel a Disney érdemben nem tudna mit kezdeni.  A kérdés persze továbbra is az, hogy mit lép erre a Warner, akik ha anyagilag fel is veszik a konkurenciával a versenyt, pont a minőséget illetően éri őket rengeteg kritika és erre elsősorban nem a merészebb erőszak ábrázolás lenne a megfelelő válasz. Arról nem is beszélve, hogy a Wonder Woman - ha valóban jól sikerül - mennyiben borítja a terveket? Ti mit gondoltok?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.