Hirdetés

Denis Villeneuve szerint mestermű lett a Tenet

|

A Dűne rendezője még a saját sci-fijének premierje előtt hangsúlyozta ki, hogy szerinte mennyire fontos Christopher Nolan munkássága.

Hirdetés

Amikor tavaly év végén a Warner Bros bejelentette, hogy 2021-ben szimultán fognak megjelenni a mozikban és streamingen a filmjeik, két neves rendező is hevesen tiltakozott a stratégia ellen: ők bizony Christopher Nolan és Denis Villeneuve voltak, a stúdió két zászlóvivője, ha grandiózus blockbusterekről van szó.

Bár Nolan végül dobbantott, és a Universalnál fogja leforgatni az új filmjét, addig Villeneuve kitartott a WB-nél, és időközben enyhültek is a kezdeti negatív érzelmei a stúdióval szemben. A Dűne időközben berobbant a mozikba, és szerencsére a nézőközönség is vevő a klasszikus sci-fi regény modern kori adaptációjára, így egyre nagyobb az esély a második rész hivatalos bejelentésére.

Hirdetés

Villeneuve saját bevallása szerint nagy rajongója volt már gyermekként is a Dűne regényeknek, és mint most elárulta, Nolan irányában is legalább akkora a tisztelet. A rendező a CinemaBlend podcastjában osztotta meg nemrég meglátását, hogy mennyire fontosnak tartja a kollégáját.

"A Tenet lesöpört a lábamról. Szerintem egy mestermű. Szerintem egy olyan film, ami egy elképesztő filmes eredmény. Egy igazán komplex film, ugyanakkor nagyon élveztem. Többször is láttam, és minden egyes alkalommal lehengerlő volt, és szerintem Christopher Nolan tehetségének nincsen párja. Ő messze az egyik legjobb aktív rendező a világon. Akárhányszor érkezik Christől egy film, azt a mozikban kell látnom. Természetesen a Tenetet is ott láttam. Nem nézhetsz meg egy Nolan-filmet otthon, annak egész egyszerűen semmi értelme. Elsőre mindenképp a moziban kell átélned egy Nolan-film élményét. Egészen lenyűgöző, ahogy filmről filmre fejlődik, és mindig behoz valami újdonságot technikai vagy narratív szempontból, hogy újradefiniálja saját magát. Ez számomra is mélységesen inspiráló."

Mindig jó ilyeneket olvasni, amikor a papíron versenytársaknak tekinthető rendező kollégák elismerik egymás munkásságát és erényeit. Igazán példaértékű ez a hozzáállás, melyet az élet egyéb területein versengő emberek is elsajátíthatnának.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.