Hirdetés

Dűne - a Trónok harcától kölcsönöz segítséget Villeneuve

|

Westeros kitalált nyelveinek megalkotója is csatlakozott az ambíciózus projekthez.

Hirdetés

Egészen elképesztő szereposztással készül Denis Villeneuve eddigi legnagyobb alkotása, a Dűne rebootja, melynek a munkálatai március végén el is kezdődtek, hogy jövő novemberben már a mozivásznakra is kerülhessen. Ez azonban nem azt jelenti, hogy ne érkeznének további új arcok a fedélzetre, ugyanis most például a Trónok harcán is dolgozó David J. Peterson csatlakozott a filmhez.

Hirdetés

Peterson Westeros olyan kitalált nyelveit alkotta meg az HBO sorozatához, mint a dothraki vagy a valyr nyelv, és a Dűnéhez is hasonló feladatkörbe érkezett. Mint kiderült, jelenleg több, mint egy nyelv megalkotásán dolgozik a film számára:

Az elmúlt időszakban akármikor felmentem a Twitterre, az fogadott, hogy: "Oh, te vagy az, aki a Dűnén dolgozik". Ezért megkérdeztem a stúdiót az interjú előtt, hogy mondhatom-e már azt, hogy a Dűnén dolgozom? Amire ők azt felelték, hogy igen, elmondhatod, de arról egy szót sem árulhatsz el, hogy pontosan min is dolgozol. 

Frank Herbert könyvsorozatában rengeteg nyelv kerül említésre, mint például a galachi, az azhari, a chakobsa-i, az islamiyeti vagy a tamasheki nyelv, így fogalmunk sincs, hogy pontosan melyiken is dolgozhat Peterson, ha egyáltalán ezek közül valamelyikről van szó. A Dűne 2020. november 20-án érkezik a mozikba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.