Hirdetés

Edgar Wright egyre inkább ragaszkodik a Nyomd, bébi, nyomd folytatásához

|

Azt már korábban megtudtuk, hogy Edgar Wright nyitott a zenével átitatott Nyomd, bébi, nyomd következő epizódjának elkészítésére, azonban egyre inkább úgy tűnik, hogy kezd ragaszkodni az ötlethez.

Hirdetés

Amióta csak felbukkant a brit zsáner-zsonglőr Edgar Wright, folyamatosan megörvendeztette minden filmrajongó lelkét alkotásaival, hiszen maga is rajongói lélekkel, nagy gondossággal készítette el minden filmjét, amelyek közül egyik sem vált folytatásos filmsorozattá ugyan, habár a Cornetto-trilógia egy nagyon is összetett kis koherens kalandsorozattá nőtte ki magát, még ha mindhárom film csupán csak lélekben és szereplőgárdában nyugszik közös alapon. Most azonban egyre inkább úgy tűnik, hogy megtörik a jég és egy újabb ritmusos hajszára fogja invitálni rajongóit Wright.

Legalábbis legutóbbi nyilatkozata arra enged következtetni, hogy a rendezőnek nagyon is szívéhez nőtt az atlantai bűnügyi világ és szeretne egy újabb fejezetet nyitni Baby életében. Már júliusban felröppent a hír, hogy a Sony megkereste Wrightot egy ajánlattal a folytatást illetően, pár napja tett megjegyzései alapján szinte már készpénznek is vehetnénk, hogy, amint Wright ihletet kap, biztosan érkezni fog a folytatás.

Már beszéltünk róla és vannak vagány ötleteim, meglátjuk hogy mennek a dolgok. Így én is olyan franchise emberke lennék.

Hirdetés

Persze mint minden stúdió filmnél, a Nyomd, bébi, nyomd esetében is a számok döntenek a későbbiekben. Wright nyilatkozatából az is kiderül, hogy egészen meglepően, sőt, dícséretre méltóan viselkedik a box office-t illetően. A film megjelenése után megkérte a producereket, hogy ne küldjenek neki semmiféle box office statisztikát. Nem mintha egyébként a producereknek bármiféle okuk is lenne aggodalomra, hiszen a Bébi mindössze 34 millió dolláros költségvetését már jócskán meghaladta a 167 millió dolláros nemzetközi bevételi összesítések alapján és még egy ideig ezek a számok csak nőni fognak.

Továbbá az is kiderült, hogy mit gondol Wright a mai filmgyártásról, amit remake-ek, folytatások tömkelege tesz ki és nem meglepő módon az eredeti ötletek mellett tette le voksát és nagyon is jogos módon fejtette ki, miért is van szükség az új, eredeti ötleten alapuló alkotásokra:

Őszintén szólva, valami egyedit nyújtanak. Az embereket emlékeztetni kell, hogy valaha a Csillagok háborúja is egy eredeti ötlet volt 1977-ből, akárcsak a Nyolcadik utas, a halál 1979-ből vagy a Terminator 1984-ből. Úgy hiszem sokan elfelejtik, hogy nagyon is lenne igény az új ötletek kibontakoztatására is. Nagyszerű volna, ha a stúdiók legalább annyi eredeti filmet készítene, mint folytatást. Egy eredeti ötleten alapuló film elkészítése manapság szerintem legalább ötször, ha nem sokkal nehezebb, mint korábban, mert a stúdiók többsége inkább a már létező címekbe fekteti az energiáját. Az eredeti ötleten alapuló filmek inkább szerencsejáték kategóriába esnek, és ezt látni, hogy egy stúdió képes játszani, aztán később ki is fizetődő nekik, számomra lenyűgöző dolog. Nagyon inspiráló és bátorító, hogy összejött ez.

Ahogyan mi is megírtuk, nagyon is össze jött a Nyomd, bébi, nyomd Edgar Wrightnak és még ha nem is egy új egyedülálló filmet készítene Wright, biztosan maradna a már tőle megszokott lélek és gondosság. Ti mit gondoltok, szükség van a Baby Driver folytatására inkább mást néznétek meg Edgar Wright-tól?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.