Hirdetés

Egy magyar film lehet a Reszkessetek, betörők! és az Igazából szerelem kihívója

|

Elindult a Nagykarácsony című új magyar film forgatása.

Hirdetés

Habár a járványhelyzet miatt még mindig korlátozások közepette éljük a mindennapjainkat, a filmes szakma megtalálta a módját annak, hogy tudnak a stábtagok és a színészek biztonságos környezetben dolgozni. Így nem csak a hazai tévésorozatok újabb epizódjai forognak, hanem készülnek a vadonatúj nagyjátékfilmek is. Amelyek azonban lehet, hogy már nem is a mozikban, hanem online debütálnak.

Hirdetés

Már javában készül a Nagykarácsony című, vadonatúj magyar romantikus vígjáték a Nemzeti Filmintézet támogatásával. Tiszeker Dániel (#Sohavégetnemérős) régi vágya teljesül azzal, hogy karácsonyi filmet forgathat:

"Sorsszerűnek érzem, hogy pont egy olyan évben forgatjuk le régóta dédelgetett filmünket, amikor a megszokott karácsonyi hangulatot és a készülődést beárnyékolta a vírushelyzet. Karácsonyi vásárok nem voltak, a mozik zárva tartanak. Hiszem, hogy 2021 karácsonyán egy olyan szórakoztató és meghitt filmet láthatnak majd a nézők a mozikban, amely a legszebb karácsonyaikat idézi majd fel."

A film főszereplője Arnold, a többszörösen kitüntetett tűzoltó, akinek egy balul elsülő romantikus lánykérés következtében összeomlik az élete. Korábbi érdemeire való tekintettel kihelyezik egy karácsonyi vásárba ügyeletes tűzoltónak, ahol egy iskolai előadás előkészületeibe csöppen. Arnold utálja ezt a helyzetet: a karácsonyi felhajtást álszentnek, a műsort pedig idegesítőnek tartja. De a kezdeti csaták után megbékél a vásár furcsa árusaival és a gyerekelőadás szétszórt rendezőjével, Eszterrel. Az érzelmileg felfokozott karácsonyi készülődés lassan rádöbbenti, nem csupán a tériszonyát kell legyőznie, hogy új életet kezdhessen.

Arnoldot Ötvös András alakítja: a 36 éves színész - akit hamarosan a Becsúszó szerelemben is láthatnak a nézők - számára testhezálló a szerep, hisz gyerekkorában sokáig tűzoltó szeretett volna lenni. Partnernője az Örkény Színház művésze, Zsigmond Emőke lesz, aki a Hab című film egyik fontos szerepét játszotta.

A további szerepekben olyan sztárokat láthatunk majd, mint Scherer Péter (Apatigris), Pokorny Lia (A mi kis falunk, Társas játék), Rujder Vivien (Korhatáros szerelem, Tóth János, Apatigris), Szabó Kimmel Tamás (Társas játék, Mintaapák), Csuja Imre (Üvegtigris, A mi kis falunk), Mészáros Máté és Szerednyey Béla. Arnold tűzoltó kollégáit Orosz Ákos, Egger Géza és Dékány Barnabás kelti életre.

Fotók: Takács Attila / Nagykarácsony Film Kft.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.