Hirdetés

Elkészülhet egy harmadik Silent Hill-film?

|

A 2006-os film író-rendezője egy interjúban jelentette be, hogy ő készíti a harmadik filmet.

Hirdetés

A mai napig kétes a videojáték-adaptációk megítélése, és akarva-akaratlanul hozzá kell ehhez tenni, hogy ez a felvetés valamilyen szinten jogos. A BloodRayne, a Postal, a Mortal Kombat, az Angry Birds: A film, a Doom, a Street Fighter vagy éppen amivel minden elkezdődött, a Super Mario Bros. is tökéletesen bemutatják, hogyan nem szabadna nemhogy játékot, de semmilyen művet nagy vászonra adaptálni. Mégis, az éremnek két oldala van, így időnként elmondható, hogy ha nem is világklasszis, de tűrhető filmek is készültek e téren, mint például a Perzsia hercege: Az idő homokja, a Tomb Raider vagy a Warcraft: A kezdetek. Az utóbbiakhoz tartozik a 2006-os Silent Hill - A halott város is, ami ha nem is lett egy kiemelkedő alkotás, hozta azt, amit kell (ez pedig már nem mondható el a 2012-es folytatásáról). A film rajongóinak jó hír, hogy az író-rendező Christophe Gans visszatérni látszik, hogy egy harmadik epizódot is leforgasson Amerika legcsöndesebb városáról.

Hirdetés

Ha nem is értünk teljesen egyet Gans visszatérésével, annyi azért mégis a francia rendező számlájára írható, hogy a Silent Hill: Kinyilatkoztatás (amihez Gansnak semmi köze nem volt) után sokak szemében javult az első film megítélése. A direktor a francia AlloCine-nek adott legutóbbi interjújában árulta el, hogy már javában dolgozik a harmadik Silent Hill-filmen - amellett, hogy egy másik videojátékot is szeretne a filmvászonra adaptálni, a Fatal Frame-et (Európában és Ausztráliában Project Zeróként ismerhető). Gans elmondása szerint úgy néz ki, hogy mindkét projekt biztos talajon van, de elkiabálni még nem szeretné a dolgot.

"Két horrorfilmes projekten dolgozunk jelenleg Victor Hadidával [többek között a Silent Hill- és A kaptár-filmek producere]. Az egyik a Project Zero (Fatal Frame) videojáték lenne, ami Japánban játszódna, merthogy egyáltalán nem szeretném kiszakítani ezt az atmoszférát a japános közegéből. Ezenkívül egy új Silent Hillen is dolgozunk. Jelenleg is a csendes amerikai kisváros atmoszféráját akarjuk összevegyíteni a puritanizmussal. És szerintem elérkezett az idő, hogy egy újabb filmet készítsünk ebből."

Egyelőre ennyi köztudott az új Silent Hill-filmmel kapcsolatban, még azt sem árulta el Gans, hogy a harmadik részre visszatér-e Roger Avary (Ponyvaregény) forgatókönyvírónak. Mi mindenesetre bizakodunk az új film kapcsán, de azért igencsak reméljük, hogy nem az első mozit másolják le úgy ahogy van, hanem újfent fognak meríteni a többi SH-játékból vérfrissítés gyanánt. Ti mit gondoltok, jó ötlet folytatni ezt a filmsorozatot?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.