Hirdetés

Élménybeszámoló: Star Wars in Concert

|

Egészen egyedi módon élhettük át a Star Wars varázsát.

Hirdetés

John Williams dallamai a kezdetektől fogva rásimultak a Star Wars filmekre és egybeforrtak azokkal. Nem kizárt, hogy ezen ikonikus filmzene hiányában az Egy új remény beigazolta volna George Lucas félelmeit és óriásit bukott volna bátor vállalkozása. Szerencsére nem így lett. Williams megkomponálta a Star Wars aláfestését, ezzel olyan dallamokat alkotva, amelyek rajongók tömegeinél csendülnek fel a mai napig. Persze legyen akármilyen minőségi a lejátszóeszközünk, azt a hangzást sosem fogjuk visszakapni, amit egy szimfonikus zenekar képes produkálni. Nem is olyan régen, és nem is olyan messze, hanem éppen itt Budapesten, az ország szívében megadatott az a ritka lehetőség a Star Wars rajongók számára, hogy élő zenekari kíséret mellett nézhették meg az Egy új reményt. A Papp László Budapest Sportarénában tartott rendezvényen mi is ott voltunk és elállt lélegzettel csodáltuk végig a filmvetítést.

Hirdetés

Star Warshoz méltó helyszínválasztás volt ez az óriási csarnok. Szinte teljesen megtöltötték az emberek a sorokat, ezzel egészen új perspektívába helyezve azt, hogy mennyien imádják nálunk is ezeket a filmeket. Gyakorlatilag minden korosztály képviselői közül akadtak, akik kíváncsiak voltak a koncertre. Kezdve a gyerekektől egészen az idősebb generációig, a Star Wars valóban összefog minket nemtől, kortól vagy egyéb tényezőktől függetlenül. Csodálatos érzés volt egy ilyen közönség tagjának lenni.

Mindenki izgatottan várta, hogy a Prágai Filharmonikus Zenekar végre a színpadra lépjen. Tudtuk, hogy abban a pillanatban valami elképesztő fog elkezdődni. Így is történt. A zenészek elfoglalták a helyüket, majd megszólaltatták hangszereiket. Eközben elindult a film egy hatalmas kivetítőn és megcsapott az az ismerős Star Wars élmény, ami ezúttal valahogy mégis más volt. Ezen az estén nyilvánvalóan a zenéé volt a főszerep és ez a zene teljesen magával ragadott. Úgy tudott markáns lenni, hogy nem vált tolakodóvá. Gyakran folyt össze olyannyira a filmmel, hogy teljesen megfeledkeztem arról, hogy egy komplett zenekar muzsikál a vászon alatt, ugyanakkor mégis képes volt valamit hozzáadni a Star Wars élményemhez, amit még sosem tapasztaltam. Talán a nem mindennapi környezet, vagy a tény, hogy most láttam ezt a filmet először eredeti nyelven, esetleg valóban a zene varázsa, de kicsit úgy éreztem, mintha először nézném meg a Star Wars: Egy új reményt. Ez azért jelentős teljesítmény, tekintve, hogy számtalanszor láttam már.

A színvonalas fellépést hosszú tapsvihar és ujjongás követte, teljesen megérdemelten. Kitettek magukért a zenészek és ezúton is köszönöm nekik és mindenkinek a háttérben, hogy létrehozták ezt a nagyszerű koncertsorozatot és azt, hogy hazánkba is elhozták. Nem hinném, hogy volt olyan ember, aki elégedetlenül sétált volna haza aznap este. Ezek után nagyon szívesen végignézném az eredeti trilógia fennmaradó két epizódját is hasonló formátumban. Felejthetetlen élmény volt számomra ez a koncert és őszintén mondhatom, hogy nagyon örülök annak, hogy ott lehettem.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.