Hirdetés

Az Első vér írója egy katasztrófának nevezte az új Rambo-filmet

|

Sylvester Stallone veterán karakterének visszatérését még a kitalálója is letagadná.

Hirdetés

Kevesen tudják, de az 1982-es első Rambo-mozi (aminek eredetileg Első vér a címe) egy regényen alapult David Morrel tollából, amely a premier előtt kereken tíz évvel jelent meg. Pontosan ez (is) adja ennek az akciófilmnek a különleges hangulatát, hiszen ténylegesen nem egy ilyen alkotásra számít az ember a Rambo név hallatán. Aztán a folytatások már nagyívben elkerülték ezt az alapanyagot, és ez meg is látszott az egyre csak silányabb minőségen - de tegyük hozzá, a 2008-as John Rambo egy jó, élvezhető darab volt. Ezzel szemben a most szeptemberben debütált ötödik, záró (?) epizód talán még a borzasztóan gyenge harmadik résznél is rosszabb lett, ám a nézők valamilyen oknál fogva mégis legendásnak és közel tökéletesnek nevezik. David Morrell viszont a minap nyilatkozott az új rész kapcsán, és legszívesebben letagadná, hogy köze van hozzá.

Hirdetés

Morrell, aki az Első vér mellett olyan regényekért, illetve képregényekért felelős, mint A totem, A testőr vagy éppen az Amerika Kapitány: A kiválasztott, a saját Twitter oldalára posztolta a kendőzetlen véleményét az Utolsó vérrel kapcsolatban. Az író így nyilatkozott:

"Egyetértek ezekkel a Rambo: Utolsó vér kritikákkal. Ez a film egy katasztrófa. Szégyellem, hogy közöm van ehhez az egészhez."

Valamilyen szinten elszomorító, hogy egy történetért felelős ember már lassan ott tart, hogy legszívesebben letagadná az egész adaptációhoz fűzött viszonyát. Az új Rambo-film kapcsán pedig ezt meg is tudjuk érteni, hiszen ha nem is tökéletes, de a John Rambo egy tisztes lezárása lehetett volna a karakternek, de Stallone nem hagyta pihenni a karaktert.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.