Hirdetés

Eredetileg több szerep jutott volna Eskelnek a Vaják 2. évadában

|

Lauren S. Hissrich, a széria showrunnere beszélt arról, hogy a tervek szerint flashbackek útján ismerhettük volna meg mélyebben Geralt egyik vajáktestvérét.

Hirdetés

A Vaják 2. évada izgalmas módon folytatta a szörnyvadász Geralt történetét, akinek ebben a szezonban a sors által hozzákötött meglepetésgyermek, Ciri gyámjaként is helyt kellett állnia a mesteri kardforgatás mellett. Nem hárult azért rá teljesen minden feladat, hiszen Kaer Morhenben végre megismerkedtünk számos vajáktársával, akik olyanok számára, mintha a testvérei lennének. Mint az adaptációk többségénél, úgy a Vajáknál is előfordul, hogy az alkotók ilyen-olyan megfontolásból nem ábrázolnak minden egyes mozzanatot az alapanyaghoz hűen, ez pedig villámgyorsan meg tudja osztani a közönséget. Számos ilyen eltérést tapasztalhattak a regények ismerői a 2. évad során, élükön egy egyáltalán nem várt fordulattal, ami Eskelt érintette.

Spoileresen folytatjuk tovább.

Hirdetés

Eskelt viszonylag hamar utolérte a végzet az évad során, ami még azok számára is roppant meglepő lehetett, akik a sorozat előtt csupán a videojátékokból ismerték a Vaják világát. A játékok cselekménye ugyanis a könyvek története után zajlik és nagyon is életben van bennük Eskel. Nem meglepő tehát a rajongók értetlensége és esetleges felháborodása, de nagyon úgy tűnik, hogy senki sincs biztonságban. Némi magyarázattal most a széria showrunnere, Lauren S. Hissrich igyekezett szolgálni, aki vázolta a logikát a karakter korai halála mögött.

"Ezáltal kaptunk egy rejtélyt, amit Geraltnak meg kell oldania. Mi történt Eskellel? És mi köze hozzá Cirinek? Ebből pedig elkezd fakadni egy újabb bonyodalom, ami kiélesedik az évad végére. Milyen messzire képes Geralt elmenni ahhoz, hogy megvédje a lányt, akit a sors rendelt hozzá? Melyik oldala fog felülkerekedni? A vaják vagy az apa? Vagy mindkettő? És hogyan? A látottaknál még több flashback jelenetet terveztünk el Eskellel, hogy a közönség láthassa, hogy milyen közel állt egymáshoz Geralt és Eskel. Csak hogy érezhessük, hogy milyen mélyre kellett Geraltnak nyúlnia ahhoz, hogy meghozza a szükséges áldozatot. Remélem még visszatérhetünk hozzájuk a jövőben. Mindezek ellenére a rajongóknak hiányzik Eskel. Ezt megértem. De azt is meg kell értenünk, hogy a történetvezetés érdekében hoztuk meg ezt a döntést, hogy impulzust adjunk Geraltnak. Van jó és rossz döntés? A rajongók szemében talán igen. És idővel talán mi is különbséget teszünk majd."

Ahogyan az évadról írt kritikánkban is olvashattátok, a Vaják 2. évada minden pozitívuma ellenére kissé híján volt az igazán erős, karakterek közti pillanatoknak. Így még fájóbb, hogy kimaradtak az Eskel központú flashback részek, hiszen pontosan ezek tehették volna sokkal hatásosabbá a karakter halálát. Így igazán valószínűleg csak azoknak tud hiányozni, akik más Vaják tartalmakból is ismerték őt. Nagyon reméljük, hogy a 3. évadban tanulnak ebből a készítők, mielőtt újabb drasztikus változtatásra szánják el a fejüket.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.