Hirdetés

Fekete Párduc - a Marvel az Oscar-díjra hajt

|

És nem az újonnan létrehozott kategóriában.

Hirdetés

A pár hete történt bejelentés óta (melyben az Akadémia egy új kategóriávala "Best Popular Film", avagy a "Legjobb népszerű film" kategóriával bővítette a díjak listáját) sokan azon tűnődnek, hogy ez miként változtatja meg az Oscar-díj megszerzéséért folytatott kampányokat, meg úgy egyáltalán magát a díjátadót.

Hirdetés

Az új kategória első nagy nyertese a Fekete Párduc lehet, mely elsöprő sikert aratott minden téren, ezzel pedig ismét a felszínre került a kérdés, hogy az Akadémia miért nem jelöl soha képregényfilmeket komolyabb kategóriákban. Azonban mint kiderült, ez az újítás semmiféle változással nem fog járni a Marvel Oscar-stratégiájában.

A The Los Angeles Times írta meg, hogy a stúdió a kampányolásban jártas Cynthia Swartz-ot bízta meg a film Oscar-díjért folyó harcának vezetésével, és az is kiderült, hogy nem a másodrangú közönségfilmes kategóriát, hanem a legjobb filmnek járó díjat célozzák meg. Emellett Kevin Feige is megszólalt a témában, aki úgy érzi, hogy a film megérdemli a legmagasabb szintű elismerést:

Szeretném látni, hogy kifizetődik az a munka, erőfeszítés és látásmód, amivel Ryan Coogler elkészítette a filmet, aki évekkel ezelőtt leült velünk, és azt mondta: 'Mostanában sok kérdés foglalkoztat a múltammal és az örökségemmel kapcsolatban. Ezt a történetet pedig szeretném elmesélni ebben a filmben.' Ezt remekül meg is oldotta, és hatalmas hatást gyakorolt vele [...] Azt látni, hogy esélyes az elismerésre, nagyon fellelkesít.

Vagyis rögtön a legnagyobb elismerésre hajtanak majd Feigék, de ez elméletileg nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy elinduljon az új kategóriában is. Meglátjuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.