Hirdetés

Egy felmérés szerint a gyerekek több női szuperhőst szeretnének látni

|

A fiatalabb közönség arra vágyik, hogy több szuperhős kerüljön ki a szebbik nem képviselői közül.

Hirdetés

A BBC America végzett egy felmérést, amelyben azt kutatták, hogy miként hat a fiatalabb generációra az a tény, hogy jóval kevesebb női szuperhős szerepel a médiában férfi társaiknál. A 10 és 19 éves kor közé eső lányok kétharmada nyilatkozta azt, hogy nem látnak elég példaképet vagy erős nőt a tévében és a filmekben. A kutatás azt is megállapította, hogy jóval kevesebb lány vallja magát magabiztosnak és bátornak, mint ahány fiú. Abban a fiúk és lányok egyaránt egyetértettek, hogy nincs elég női karakter a sci-fi és fantasy történetekben.

Hirdetés

A megkérdezett fiúk 69%-a szeretne több női szuperhőst látni kedvenc történeteiben, míg a lányok 85%-a szeretné ugyanezt. A felmérés a szülőknek is feltette ezt a kérdés, akik 80%-a értett egyet azzal, hogy több női karakterre van szüksége a filmiparnak. A lányok háromnegyede elárulta, hogy a kedvenc női szuperhőseik inspirálják őket és segítenek, hogy erősebbek lehessenek.

Tízből hatan azt is elmondták, hogy a női hősök láttán úgy érzik, hogy ők is bármire képesek. Ez különösen igaz volt a színesbőrű lányokra, akik 63%-ban reagáltak pozitívan a női sci-fi vagy képregényhősök hatására.

A rétegelt és azonosulható női karakterek hiányát Hollywood is megérezte és az elmúlt években próbálták kitölteni ezt az űrt. A DC Wonder Womanje hatalmas sikert aratott, jövőre pedig a Marvel is bemutatja első női főszereplővel rendelkező szuperhősfilmjét, a Marvel Kapitányt. Ezeken felül egyre több nőközpontú film és sorozat készül, vagy van készülőben, amelyek újra és újra bizonyítják, hogy a csajoknak nem csak a romantikus-vígjátékok valók. Persze lehet itt negatív példákat is felhozni, de a lényeg az, hogy egy olyan fényesebb irányba halad a szórakoztatóipar, amit közösen lehet alakítani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.