Hirdetés

Úton a Halálos iramban spin-off

|

A széria két tesztoszterontitánja kap különálló filmet.

Hirdetés

Húzhatjuk a szánkat, a Halálos iramban-szériának még garantáltan lesz két folytatása, de ez nem titok, hiszen már a 8. résszel együtt bejelentették a premierdátumokat, így 2019 és 2021 áprilisában garantáltan kapunk még Dominic Torettoból és CSALÁDjából. És ez a bevételek alapján nem is csoda, hiszen hiába kevésbé lelkesek a kritikák az új epizód iránt, és hiába keresett hazájában a nyitóhétvégén 47 millióval kevesebbet, világszinten új rekordot állított fel. Így nem csoda, ha spin-offot kap az új epizód legnépszerűbb párosa. Pontosabban egy kicsit mégis.

Hirdetés

A film végén ugyanis eredetileg szerepelt volna egy stáblistás jelenet, amely az új epizód legnépszerűbb párosa, a Dwayne "The Rock" Johnson alakította Hobbs ügynök, valamint Jason Statham korábbi rosszfiúja, Deckard Show közös filmjét készítette volna elő. Csakhogy ezt a jelenetet a sorozat felett bábáskodó is Vin Diesel tudta nélkül vették fel, akivel Johnson egyébként is összerúgta a port a forgatáson és kommentháborút vívtak a közösségi térben, mondván Dieselből mennyire hiányzik az alázat a forgatáson, de ezt később igyekeztek úgy kommunikálni a rajongók felé, hogy azóta szent a béke. Csakhogy Diesel fülébe jutott a dolog és az utolsó pillanatban letiltotta a jelenetet, ennek ellenére a Universal mégis rábólintott a spin-offra. Vélhetően az első heti számadatok és a páros népszerűsége ösztökélte őket erre, Dieselnek pedig nincs akkora befolyása, hogy ezt megakadályozza.

A szériáért felelős forgatókönyvíró, Chris Morgan írja ennek is a szkriptjét, de mivel még korai fázisban van a projekt, nincs érdemben miről beszélni. Pontosabban egyvalamiről igen. A tesztoszterontitánok a 8. rész főgonosza, Charlize Theron nyomába erednek majd, legalábbis a dolgok jelenlegi állása szerint.

Mindenesetre nem lesz könnyű a két akciósztár napirendjébe befűzni a film forgatását - pláne ha még a konfrontáció ellenére a 9. részben is benne lesznek, márpedig a közönség reakciója alapján igényli őket, hiszen Johnson kis híján a hetedikből is kimaradt és a rajongók már akkor a szívükhöz kaptak, de végül - igaz, hogy a karakter háttérbe szorításával - sikerült megoldani a problémát. Talán itt is az lesz. Statham a MEG-ben óriás cápákat fog gyilkolni (de tényleg), míg Johnsont az elkövetkező időszakban láthatjuk a Jumanji remake-jében/folytatásában, és a Baywatchban, azt követően pedig ilyen filmek sorakoznak a naptárában, mint a Rampage, Skyscraper, Jungle Cruise és a Shane Black féle Doc Savage, mindemellett még ott van a DC fronton régóta lebegtetett Shazam, és a különálló Black Adam mozi. Nem lesz könnyű, annyi szent, de ritkán látunk két ilyen, a régi szép időket idéző, ugyanakkor nem egyfolytában nosztalgiázásról szóló párost az akciófilmekben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.