Hirdetés

Hamarosan újranyithatnak a mozik és a színházak is!

|

Nemsokára megszüntethetik a veszélyhelyzetet, vagyis jöhetnek a premierek és az új darabok a kulturális intézményekbe.

Hirdetés

A koronavírus-járvány miatt március közepe óta kötelezően zárva tartottak a különböző kulturális intézmények, vagyis lassan három hónapja nem járhattunk moziba, színházba vagy éppen múzeumba. A hazai forgalmazók átálltak az online premierekre (mint a Békeidő és A rémület háza), a hollywoodi stúdiók pedig eltolták az év távolabbi részébe a sikervárományos alkotásaikat, esetleg felpakolták őket VOD-ra (lásd Capone) vagy lecsapott rájuk az egyik streaming szolgáltató (például az Artemis Fowl).

Hirdetés

Bár a veszély továbbra sem múlt el teljesen, azonban a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely most a kormányinfón bejelentette, hogy június 16. után megszűnhet az az országos veszélyhelyzet, amelyet a koronavírus miatt hirdettek ki, így azt követően várhatóan újra megnyithatnak a mozik, a színházak, a múzeumok és hasonló intézmények. A miniszter a következőképp fogalmazott a 24.hu beszámolója alapján: 

"A rendezvényekre vonatkozó korlátozások fennmaradnak, de az általános korlátozások megszűnnek, így a színházak, mozik, fürdők, múzeumok újra látogathatók lesznek a veszélyhelyzet megszüntetése után. Erről június 16-án szavaz az országgyűlés, ezt követően pár napon belül lép majd életbe a járványügyi készültség. A védőtávolságra, rendezvényekre, szórakozóhelyekre, maszkhasználatra vonatkozó intézkedéseket az operatív törzs vizsgálja, ezekben nincs változás.  A védett vásárlási idősáv fennmarad, ennek időtartamát az operatív törzs szabályozza."

Amint lesznek konkrétumok, mindenképpen megírjuk őket, addig is mondjátok el kommentben: ha megnyitnak a mozik és a színházak június közepétől, ti látogatni fogjátok őket?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.