Hirdetés

Titkos projekt koporsójába is szöget ütött a Hellboy reboot

|

Peter Briggs, az első Hellboy forgatókönyvírója árulta el, hogy egy Abe Sapien spinoffot fejlesztett a Universal számára, ami viszont a reboot bejelentésével szintén dugába dőlt.

Hirdetés

Van az a bizonyos mondás miszerint, ha csöndben maradtál volna, bölcsebb lettél volna. Nos, akármennyire is örülünk annak, hogy a Hellboy egy korhatáros reboottal fogja a közeljövőben megostromolni a mozipénztárakat, egyre jobban vérzik a szívünk a meghiúsult trilógia miatt, miután az első két film készítői közül újabb és újabb emberek szólalnak meg a mi lett volna ha gondolatmenetet kibontva.

Hirdetés

Az elmúlt héten Ron Perlman kotyogta el a Hellboy 3-ról szőtt terveiket, miközben támogatásáról biztosította David Harbourt, a démonfattyú újdonsült megszemélyesítőjét. A sort az a Peter Briggs folytatta, akinek az első film forgatókönyvéért lehetünk hálásak. Briggs a Facebookon árulta el, hogy a Hellboy reboottal nemcsak a trilógiát kaszálták el a Universalnál, hanem egy potenciális Abe Sapien spinoffot is, melynek szkriptjének megírásával őt bízta meg a stúdió.

"Ugyan nincs semmi közöm a reboothoz, annyit elmondhatok, hogy 2010 óta egy Hellboy spinoffon dolgoztam a Universal Pictures megbízásából. A stúdión belül mindenki szeretett volna egy Hellboyon alapuló spinoffot, mely a Hellboy 2-ben feltűnt Nuada Hercegről szólt volna, úgyhogy meg is kérdeztek engem, hogy érdekelne-e a projekt. Természetesen érdekelt, csak ott volt a probléma, hogy Nuada Herceg kvázi meghalt a Hellboy 2 végére.

Elkezdtem dolgozni egy tervezeten a Panzer 88-as társszerzőmmel, Aaron Masonnel még Új-Zélandon. A projekt a Hellboy: Silverlance (Ezüstlándzsa) címre hallgatott, amiben sikeresen megoldottuk a "Nuada Problémát". Bár sosem került konkrétan szóba, de ez egy igazi BPRD (Bureau for Paranormal Research and Defense) film lett volna. Abe Sapien volt a főkarakter, de Hellboy is kapott volna elég játékidőt. Leginkább a Suicide Squad alaphelyzetéhez hasonlított, tehát szerepelt benne Batman, de nem körülötte forgott a cselekmény.

A Universal érdeklődését nagyon felkeltette, de a további tárgyalások után kiderült, hogy akkor még volt esély a Hellboy 3-ra, ami nagyobb prioritást is élvezett, így a Silverlance-nél behúztuk a kéziféket. Akkor meg is voltam győződve róla, hogy ez ennyi volt. Öt évvel később, 2015-ben éppen Svédországban voltam, amikor a Universal ismét megkeresett. Addigra fordult a kocka, és már úgy tűnt, hogy a Hellboy 3 nem valósul meg, szóval rákérdeztek, hogy Aaronnal együtt van-e kedvünk továbbszőni a Silverlance-t, amire rávágtuk, hogy persze."

Egyetlen nehezítést gördítettek az írópáros útjába: a történetben nem szerepelhetett Hellboy.

"Újraírtuk és kibővítettük a projektet, amiben Abe továbbra is szenvedett a Nuala Hercegnővel való pszichikai kapcsolatától, így hát utána néz a testvérpáros múltjának. Így nyertünk volna bepillantást Nuada és egy rivális tündér udvaronc kapcsolatába, aki magáénak szerette volna tudni a tündér királyságot, és azzal együtt Nuala Hercegnő kezét is. Végül ennek az udvaroncnak az ármánykodása vezetett volna Nuada Herceg száműzetéséhez. Doug Jones két karaktert is játszott volna, egyrészt Abe-et, illetve a Halál Angyalát. Utóbbival kötött volna alkut Nuada Herceg. Myers Ügynök is visszatért volna az első Hellboy filmből. A cselekmény végül a BPRD coloradói főhadiszállásán ért volna el az akciódús csúcspontra, ahol Rasputin varázskesztyűje is visszaköszönt volna, nem is beszélve Hellboy cameójáról. Ha sikeres lett volna, ez lett volna az első film a sorban a From The Files of The BPRD projektből."

A sors fintoraként mire Briggsék elkészültek a szkripttel, addigra a Universalnál már elköteleződtek a reboot irány mellett.

"Udvariasan megkértek minket, hogy rakjuk végérvényesen félre a Silverlance projektet, miután egy teljesen új csapattal igyekeznek rebootolni a Hellboyt. A stúdió nagyon elégedett volt az átdolgozott Silverlance-szel, és keresztül is akarták volna vinni, azonban addigra már nem használhattunk egyetlen karaktert sem a Hellboy 2-ből. A Neil Marshall-féle Hellboy reboottal most már bátran ki merem jelenteni, hogy hivatalosan is halott a projekt. 25 évnyi kitartó Hellboy-rajongás után viszont nagyon kíváncsi vagyok, hogy mire lesznek képesek ezzel a korhatáros koncepcióval."

Briggs még egyszer alaposan belénk mélyesztette a tőrt ezekkel az információkkal, ám ha ő is bizakodóan várja a rebootot, akkor nem érdemes nekünk sem sokáig sopánkodni a meghiúsult trilógia és spinoff miatt. Ti mennyire várjátok a rengeteg vérrel és káromkodásokkal teli Hellboy debütálását?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.