Hirdetés

HIVATALOS: Mads Mikkelsen váltja Johnny Deppet a Legendás állatok 3-ban

|

Újabb Gellert kapott a franchise!

Hirdetés

Az elmúlt hónapok (de talán évek) kétségtelenül egyik leghangosabb botrányát okozta, hogy kirúgták - pontosabban tiszteletteljesen távozásra szólították fel - Johnny Deppet a Harry Potter-előzménysorozat, a Legendás állatok-franchise éléről, amelyben a főgonosz sötét mágust, Gellert Grindelwaldot alakította két film erejéig. Deppet azután menesztették, hogy az elmúlt években egyre hangosabb és botrányosabb válása kapcsán pert vesztett a brit The Sun nevű bulvárlappal szemben (azóta a fellebbezési kérelmét is elutasították), amely asszonyverőként hivatkozott rá, miután J.K. Rowling közleményében állt ki még a Grindelwald bűntettei kapcsán a színész mellett 2018-ban. A rajongók azóta is háborognak, Depp visszavételét követelik, vagy legalább Amber Heard menesztését a gyártó Warner Bros. másik franchise-ából, az Aquaman 2-ből. Noha a Depp-rajongókat (és Heard-elleneseket) nem lesz könnyű meggyőzni, de a Warner máris megtalálta a megfelelő utódot.

Hirdetés

A befutó pedig az a Mads Mikkelsen lett, aki amúgy éppen csak lemaradt a mi kis jelölt listánkról (mondván egy színész elég lesz a Doctor Strange-ből) és akinek a nemzetközi sajtóban szinte azonnal bekerült a neve a kalapba Depp távozása után, azonban a Warner csak most tette hivatalossá, hogy a harmadik filmben ő fogja játszani a Voldemortot megelőző sötét varázslót. Nem véletlenül esett rá a választás, hiszen a dán Mikkelsen már idestova két évtizede sikeresen veti meg a lábát az európai mozikban és az amerikai blockbusterekben egyaránt. Az ínyencek olyan filmekből ismerhetik, mint a Zöld hentesek, az Ádám almái, vagy a Nicolas Winding Refn rendezte Valhalla, de a blockbuster rajongók olyan szériákban láthatták, mint a 2006-ban rebootolt James Bond-franchise, a Casino Royale igen emlékezetes ellenlábasaként, Le Chiffre szerepében, a már emlegetett Doctor Strange főgonoszát játszotta (szóval fekszik neki a mágus téma), vagy a Disney-éra (egyik) legjobb Star Wars-filmjének tartott Zsivány Egyesében a Halálcsillag tervezőjeként, Galen Ersoként. Emellett 3 évadon keresztül játszotta Hannibal Lectert az NBC kritikailag elismert sorozatában, a Hannibalban, amelyben sikeresen lépett Anthony Hopkins nyomdokaiba.

A dán színészre már csak jellegzetes arcszerkezete miatt is előszeretettel osztanak negatív figurákat vagy a szürke zónában mozgó karaktereket és már csak származása miatt is testhezállóbbnak tűnik a skandináv/germán származású Grindelwald figurája, mint az indián felmenőkkel rendelkező Depp. Hovatovább belsős források szerint a rendező, David Yates már az első Legendás állatok-moziban - amelyben a sötét mágus éppen hogy csak felbukkant - Mikkelsent szemelte ki a szerepre, azonban a stúdió foggal-körömmel ragaszkodott a nagyobb névnek számító és jobban eladható Johnny Depphez, amelynek mint láthatjuk, jelenleg fizethetik az árát. (Minden értelemben, hiszen a negatív hírverés és Depp-rajongóinak lehetséges bojkottja mellett a színésznek a szerződése végett mindössze egy napi munkáért a teljes gázsiját, alsó hangon 10 millió dollárt fizettek ki.)

A film már szeptember óta forog - szóval ezért is nehéz lenne leállítani a forgatást - a bemutató pedig a koronavírus és az abból kifolyólag megkésett munkálatok miatt (amelyek még tavasszal kezdődtek volna), valamint Depp menesztése után 2022. július 15-én esedékes, így lesz esély arra, hogy az előző rész hibáit korrigálják (az első két filmet még egymaga író J.K. Rowling mellé visszatér a Harry Potter-szériát adaptáló Steve Kloves is), valamint hogy a film körüli botrányok - mint Rowling transzfób kijelentései, vagy Ezra Miller agresszor megnyilvánulásai - elcsituljanak. Ha pedig minden igaz, az egyelőre alcím nélküli harmadik részben azonos játékidőt kap a főszereplő magizoológus, Göethe Salmander (Eddie Redmayne), a történet szerint jelenleg még roxforti tanárként tevékenykedő Albus Dumbledore (Jude Law), valamint az emlegetett sötét mágus Gellert Grindelwald (Mads Mikkelsen). A cselekményről egyelőre semmit sem tudni, de annyi bizonyos, hogy ezúttal Rio De Janeiróban fog játszódni. 

Ti mit szóltok Mikkelsenhez?! Örültök?! Bánkódtok Depp miatt?! A válaszaitokat várjuk kommentben!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.