Hirdetés

Megtalálta vezető íróját a Marvel Disney+-ra érkező Holdlovag sorozata

|

És nem is igazán ismeretlen számára a képregényes terep... kérdés, hogy vajon ez bizakodásra vagy aggodalomra adhat okot?

Hirdetés

Idén augusztusban jó pár rajongó több évnyi várakozás után végre a levegőbe bokszolhatott, mikor Kevin Feige bejelentett három új, Disney+-ra érkező sorozatot: She-Hulk és Ms. Marvel mellett többek között Holdlovag is önálló szériával debütál majd, mint a karakter első élőszereplős megjelenése. A show-val kapcsolatban a bejelentés óta nem érkezett semmiféle hivatalos infó, ám a minap végre megkaptuk az első hírmorzsákat: felfedték a vezető író személyét, akinek feladata (a sztori kiötlésén és egyes epizódok megírásán túl persze), hogy összefogja a többi forgatókönyvíró munkáját.

Hirdetés

A feladatot az a fiatal Jeremy Slater kapta, akinek legutóbbi munkája a Netflixre érkező képregényadaptáció, az Umbrella Academy. A show első évadát pozitívan fogadták a kritikusok és a nézők egyaránt (mi is szerettük), a 2. évada pedig épp gőzerővel forog. Slater neve tehát ezek alapján egész bizalomgerjesztő név lehet a Holdlovag projekt élén (ráadásul A ördögűző sorozata is jól sikerült, ahol szintén íróként volt jelen), csak hogy van még pár olyan kredit az úriember számláján, ami miatt rezeghet a léc...

A sorozatos munkái mellett ugyanis a filmes szárnycsapásai kevésbé sikerültek jól - és akkor még kedvesen fogalmaztunk. Köze volt ugyanis íróként a szintén netflixes Halállista élőszereplős filmhez, aminek még a létezését is hajlamosak letagadni az eredeti anime rajongói. Előtte pedig 2015-ben a Lazarus hatást és egy másik képregényes tartalmat, a Josh Trank-féle, totálisan földbeállt Fantasztikus Négyes rebootot jegyezte még. Filmes fronton tehát alapos szájhúzásra adhat okot a bejelentés.

Utóbbi kapcsán Slater mentségére szóljon, hogy némi kutakodás után kiderült: az ő általa írt legelső vázlatból a Fantasztikus Négyes esetén vélhetően nem sok maradt. A filmet ugyanis számtalanszor újraírták stúdiói nyomásra és az a Simon Kinberg is jelen volt íróként, akinek a nevéhez az utóbbi évekből a képregényrajongók szinte azonnal a biztos bukás fogalmát társítják.

Szóval amit mi látunk Jeremy Slater kapcsán, hogy a kezdeti filmes kisiklások után úgy tűnik, a sorozatos formátumban végre megtalálta a hangját. A Marvel valószínűleg nem ok nélkül kérte fel erre a komoly feladatra, szóval reméljük a legjobbakat...

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.