Hirdetés

Joss Whedon otthagyta a Batgirl rendezői székét

|

A rendező saját maga adott magyarázatot.

Hirdetés

Pont a napokban értekeztünk róla, hogy végre valahára rendeződni látszódnak a dolgok a Warner háza táján, ami a DC Filmes Univerzumát illeti és ennek egyik éllovasa 2020-ban a Batgirl-film lehet Joss Whedon rendezésében. A hír, mely szerint az első két Bosszúállók rendezője DC filmet készíthet tavaly érkezett a semmiből, nem sokkal azelőtt, hogy Whedon átvette volna a rendezői teendőket Zack Snydertől Az Igazság Ligája élén. Most úgy fest, hogy az ő helyére kell találnia valakit a Warnernek.

Hirdetés

A filmet körülölelő botrányok közepette - amelybe Whedon személye is beletartozott - felmerült az a híresztelés is, hogy a Warner menesztette a film éléről, de ezt akkor cáfolták. Most azonban a rendező elmondása szerint saját maga állt fel.

A Batgirl egy elképesztően izgalmas projekt volt a számomra, és a DC/Warner mindenben támogató partnernek bizonyultak, talán ezért is került hónapokba, mire ráeszméltem, hogy igazából nem tudok egy érdemi történetet kitalálni... Hálás vagyok Geoff Johnsnak és Toby Emmerichnek, és mindenkinek, aki ilyen megértően és szívélyesen fogadott, amikor a fedélzetre léptem, pedig én... van dögösebb kifejezés annál, hogy "kudarcot vallottam"?

Persze a döntésben több tényező is közrejátszhatott, például a Liga utómunkálatainak a terhe, amely alatt érthető okokból nem tudott ezzel foglalkozni, vagy ha nem ő ugrik be Snyder helyére, akkor ez valószínűleg már tavaly kiderült volna. Emellett közrejátszhatott Whedon döntésében az is, hogy volt felesége a nyilvánosság előtt beszélt arról, hogy a rendező többször is megcsalta őt (mindezt a zaklatási botrányok sűrűjében), ezek pedig nem vetettek volna túlságosan jó fényt a híresen feminista Wheonra, hogy egy női szuperhősfilmet rendezzen.

Vagyis ismét ott tartunk, hogy a DC-sek szinte mindent kezdhetnek előlről (hiszen még főszereplő sincs) és ha tartani akarják a már belebegtetett 2020-as premierdátumot, akkor 1 évük van a stábot és a koncepciót összehozni.A Warner ennek jegyében el is kezdett már új rendező után kutatni, és a Wonder Womanhez hasonlóan most is nőben gondolkodnak. Ti kit látnátok szívesen a rendezői székben és ha már itt tartunk, a címszerepben? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.