Hirdetés

Petíció indult Colin Trevorrow leváltásáért a Jurassic World 3 kapcsán

|

A rajongók nem szívesen néznék meg a 3. részt Trevorrow rendezésében, és meg is nevezték, kit látnának szívesen a helyén.

Hirdetés

Bár még csak néhány hete hasít a mozikban a Jurassic World: Bukott Birodalom, a stúdió már jóval a premier előtt bejelentette, hogy biztosan elkészül a 3. rész (melynek rögtön ki is tűzték a premier dátumát 2021-re), méghozzá egy ismerős arc rendezésében, hiszen visszatér majd a szériához Colin Trevorrow. Ennek a hírnek azonban nem mindenki örült.

Hirdetés

A Monster Movie nevű olasz oldal ugyanis nemrég elindított egy petíciót, hogy ne az első részt is jegyző Trevorrow készítse el a trilógia harmadik részét, hanem a Bukott birodalmat levezénylő J. A. Bayona. Meg is indokolták, hogy miért szeretnék ezt a változást:

Mint a Jurassic Park és a Jurassic World veterán rajongói, úgy gondoljuk, hogy J.A. Bayona fontos lépést tett a helyes irányba a szériával. Miután a Bukott birodalom egy sötétebb, érettebb fejezet lett elődjénél, így nem látjuk értelmét annak, hogy visszatérjünk Colin Trevorrow lelketlen stílusához.

A rendező kirúgása a Star Wars IX. epizódjából, a The Book of Henry című filmjének csúfos bukása, valamint a Bukott birodalom marketingkampánya során vétett kommunikációs hibák mind az alkalmatlanságát bizonyítja. Egyszerűen képtelen egy ilyen óriási és összetett projektet levezényelni. Ezzel szemben Bayona rendezői tehetsége és érzékenysége egyértelműen megmutatkozik. Ő az, aki képes lenne egy újabb nagyszerű filmet készíteni, a kiválóság irányába terelni a szériát és egy fényesebb jövőt készíthetne elő szeretett dinoszauruszainknak. Ezért kérjük a Universal fejeseit, hogy helyezzék Bayonát a rendezői és írói pozícióba.

Annak ellenére, hogy megértjük a felsorolt okokat, és a Bayona-féle 2. rész nekünk is jobban tetszett, azért érdemes megvizsgálni, hogy a nagyközönség mit gondol a 2 filmről: míg a Jurassic World 71%-on és 6,7/10 ponton áll a RottenTomatoes oldalon a kritikák alapján (a nézők szavazata alapján ez 78% és 3,9/5), addig a Bukott birodalom 51%-on és 5,7/10 ponton (a nézők szavazata alapján 56% és 3,3/5), vagyis a petíció kiötlői jelen esetben úgy tűnik, a kisebbséget képviselik. Ti mit gondoltok?

A Jurassic World 3. része 2021. június 11-én érkezik a mozikba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.