Hirdetés

6 héttel a bemutató előtt lecserélik Kevin Spacey-t Ridley Scott filmjében

|

A világ összes pénzében nem is akárki lép a helyére.

Hirdetés

Másfél hete nem gondoltuk volna, hogy létezhet nagyobb gyűlölet hullám, mint amit Harvey Weinstein kapott, de most Hollywood legnagyobb páriája kétség kívül a kétszeres Oscar-díjas Kevin Spacey. Miután a Star Trek: Discovery színésze, Anthony Rapp előállt vele, hogy 30 éve, egy partin az akkor 26 éves Spacey molesztálta, amikor ő még csak 14 éves volt, azonnal robbant a bomba. Spacey egy twitter bejegyzésben lényegében beismerte, hogy megtörténhetett a dolog és elnézést kért, továbbá beismerte, hogy meleg. A dolog azonban itt nem állt meg, ugyanis az elkövetkezendő napokban sorra álltak elő az elmúlt évekből az áldozatok, a Netflix ideiglenesen felfüggesztette a Spacey nevével fémjelzett House of Cards utolsó évadának forgatását, majd amikor név nélkül több stábtag is előállt a zaklatás vádjával, a színésszel azonnali hatállyal szerződést bontottak. Most pedig a színész megtagadása újabb szintre lépett.

Hirdetés

Ridley Scott újabb rendezése, A világ összes pénze kulcsszerepe ugyanis Kevin Spacey-é volt Mark Wahlberg és Michelle Williams mellett, aminek már az előzetesei is kijöttek és eredetileg egy december 22.-ei dátumot szántak neki (egy időben Steven Spielberg szintén a korszakban játszódó igaz történetével, a The Posttal). Ebben Spacey azt a J. Paul Getty-t alakította, aki nem volt hajlandó váltságdíjat fizetni az unokái elrablóinak. Már az előzetesek tanúsága szerint is a szerepet Spaceynek találták ki, akit komoly Oscar-jelöltnek tartottak már előzetesen is a szerepre, azonban a színészt övező botrány miatt már a film promotálásából is kimaradt és az is felmerült, hogy a Sony eltolja a bemutatót. Most, hogy enyhítsék a károkat - vagyis a befektetők a pénzüknél maradjanak, ami mint tudjuk a Sony-nak nagyon is fontos szempont a jelenlegi bukást bukásra halmozó üzletpolitikájában - ezért az eredetileg kitűzött bemutató előtt lecserélik a színészt, akinek a helyére nem más érkezik, mint Christopher Plummer, és a 87 éves színészlegendának valószínűleg elmaszkírozásra sem lesz szüksége. Scott eredetilg a szerepre egyébként Plummert akarta, de a stúdió ragaszkodott egy nagyobb névhez, így ha kellemetlen körülmények között is, de végül teljesült a rendező óhaja.

Az újraforgatások hamarosan megkezdődnek és mivel egyelőre nem jelentették be a premierdátum módosítását (nyilván az Oscar-hajrá miatt), ezért ha szűkösen is, de tarthatják a kitűzött bemutatót, mivel itt ugyebár nem Star Wars szintű, effektekkel teletűzdelt pótforgatásról van szó. Pár éve pedig a Gengszterosztag mozis jelenetét forgatták újra és vettek le minden ezt tartalmazó előzetest a Sötét Lovag - Felemelkedés premierjét követő coloradoi Aurora mészárlása következtében. Az más kérdés, hogyha Spacey-nek még csak az emlékét is kitörlik egy filmből, vagy egy sorozatból, attól még egy rendszerszintű probléma, amihez az egész ipar asszisztált (vélhetően Ridley Scott és A világ összes pénze stábja is) még nem fog megszűnni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.