Hirdetés

Különleges projektbe fogott a Csernobil rendezője

|

Ezúttal meglehetősen elvont forrásanyagot adaptál televízióra.

Hirdetés

Johan Renck kétségtelenül nagyágyúvá vált a televíziós rendezők között, miután többek között Emmyvel is jutalmazott munkát végzett a 2019-ben bemutatott, öt epizódból álló Csernobil minisorozattal. Habár több produkcióhoz is elköteleződött azóta (a tervezett The Last of Us sorozatba is bedolgozik rendezőként), soron következő munkája, ami ezúttal könyvadaptáció lehet, talán minden korábbinál absztraktabb lesz.

Hirdetés

Aki nem tudná, a Sam Mendes rendezte 1917-et is gyártó Neal Street fogja televízióra adaptálni az 1965-ben megjelent A mágus című kultikus regényt, és mint arról a Variety beszámolt, Renck tárgyalásokat folytat a stúdióval a rendezői teendőkről. A direktor maga is megerősítette az értesülést, amikor Instagram-oldalán közzétett egy képet a John Fowles által szerzett posztmodern mű borítójáról, méghozzá az elég beszédes "valami készül" képaláírással. Pippa Harris a Neal Streettől úgy fogalmazott, hogy nem is tudnának jobb személyt elképzelni erre a feladatra, és ez valóban nagy dicséret az alapanyag ismeretében.

A mágus egy fiatal brit oktatóról szól, aki egy görögországi szigeten akarva-akaratlanul is áldozatául esik a rejtélyes tulajdonos elmetrükkjeinek. Mondanunk sem kell, a cselekményvezetés innentől teljesen szürreális és nehezen követhető, alternatív idősíkokkal és szabad értelmezési kerettel megfűszerezve. Nehezen adaptálhatóságát bizonyítja, hogy egyszer már megkíséreltek belőle egy filmváltozatot Michael Caine és Anthony Quinn szereplésével, amelyet előbbi bevallottan a pályafutása egyik legrosszabb filmjének tart. Csak remélni tudjuk, hogy Neal Street és Johan Renck próbálkozása annál sokkal jobban fog elsülni.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Something is brewing 🌚

Johan Renck (@johanrenck) által megosztott bejegyzés,

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.